Een plek als een warme jas.....

Geen overnachting……. Zes hotels aangedaan en geen enkele kamer vrij en dat in midden oktober! Maar eigenlijk is het niet zo vreemd; het weer is fantastisch. Warm, maar volop herfst die gepaard gaat met de meest overweldigende kleuren. Ik besluit gewoon een goede en zo veilig mogelijke parkeerplaats te zoeken en in de auto te overnachten, zo goed en zo kwaad als het gaat. Op dat moment gaat de telefoon; degene met wie ik de volgende middag een afspraak heb nodigt me na mijn verhaal onmiddellijk uit om bij haar in Casciano di Murlo te overnachten. Het is voor haar geen enkel probleem dat ik weer vroeg op pad moet omdat ik in de morgenuren een afspraak heb in Monteroni d’ Arbia.

Geweldig; mijn “onverwachte” gastvrouw woont in een huis, dat deel uitmaakt van een romantisch kasteel! Ik word voorzien van een ruime kamer met eigen badkamer. De volgende ochtend wandelen wij zeer vroeg in haar bedauwde olijfgaard met een kop koffie in de hand en vertellen elkaar flarden van ons leven. Schoonheid, zonneschijn en stilte alom. Ik word nog meer verliefd op deze prachtige streek in Toscane.....

Ik ga op weg en arriveer – nog steeds vroeg in de morgen – via een goed onderhouden “strada bianca” bij dit kleine doch zeer aangename complex in Monteroni d' Arbia. De ligging is werkelijk schitterend; u hebt hier een adembenemend uitzicht van rondom 360 graden; een geweldige streek om heerlijk te wandelen en te fietsen! De omgeving is zo Toscaans en mooi dat je gelijk het gevoel hebt dat je hier wilt blijven; soms omarmt een plek je als een warme jas……

Het complex bestaat uit 5 sfeervol ingerichte appartementen met allemaal een overdekte, gemeubileerde ruimte buiten en natuurlijk ook met dat mooie uitzicht over de Val d’ Orcia, een plek die door de Unesco is opgenomen op de Werelderfgoedlijst. De appartementen zijn zorgvuldig gerenoveerd door plaatselijk bedrijven, waarbij getracht is zoveel mogelijk van de traditionele bouwmaterialen gebruik te maken. De inrichting van de appartementen is in een landelijke, Toscaanse stijl. Sfeervol en aandacht voor detail zijn hier de kernwoorden. Tevens is er bij de renovatie een aantal duurzame aanpassingen gedaan, zoals o.a. vloerverwarming en de restauratie van de oude put voor de opvang van regenwater dat wordt gebruikt voor de tuin.

U kunt vanaf uw terras de gehele dag het steeds veranderende landschap gadeslaan en ervan genieten. Er is tevens veel ruimte rondom het complex, er is een heerlijk zwembad (geheel omheind, gezamenlijk gebruik) en er is een barbecueruimte met twee barbecues (gezamenlijk gebruik). De appartementen zijn voorzien van verwarming, een afwasmachine, koelkast/vriezer, 4 kookpitten, oven en een Italiaans koffiemaker. Op verzoek kunt u beschikken over een koffiezetapparaat. De badkamers zijn voorzien van een douche, een haardroger en een wasmachine. Er zijn een kinderbedje en een kinderstoel beschikbaar. De vensters hebben horren.

Welk appartement u ook kiest, u vindt hier alles

wat nodig is om een fijne vakantie, in complete rust en vrede, in Toscane te beleven. Maar wilt u niet alleen rust dan kunt u deelnemen aan olijfolieproeverijen, u kunt naar Siena, of u neemt een kookles, of u gaat in de nabije omgeving de historische wijngaarden bezoeken en eens uitgebreid proeven van de uitstekende opbrengst........

Meer informatie over deze nieuwe accommodatie voor wat betreft de indeling van de appartementen, de prijzen en meer vindt u hier

TIP:
Als u een verblijf in deze omgeving overweegt, leest u dan eens het boek van Isabella Dusi “Montalcino, het echte leven in de heuvels van Toscane” (ISBN 90-5831-133-3). Het leven in dit Middeleeuwse stadje wordt vol liefde beschreven en geeft u een uitstekend beeld over de gehele streek waarin uw appartement is gelegen. (Engels: Vanilla Beans and Brodo; Real Life in the Hills of Tuscany). Montalcino ligt langs de oude, Romeinse Via Cassia, op een hoogte van 564 m. boven de zeespiegel en wordt omgeven door de overblijfselen van een verdedigingsmuur met zes toegangspoorten. Het kan bogen, zoals nagenoeg alle Italiaanse steden, stadjes en dorpjes dat kunnen, op een eeuwenoude geschiedenis, vaak vol ellende en oorlogsgeweld en kende bittere armoede. Met de ontwikkeling van de wereldberoemde wijn, de Brunello di Montalcino, kwam er de nodige welvaart. Neemt u een kijkje in de Giungiamo al Duomo di San Salvatore aan de Via Spagni, een kathedraal met 6 Dorische zuilen, wandelt u eens over het Piazza del Popolo met het Palazzo Comunale, en maakt u een keuze uit de vele fraaie kerkjes die het plaatsje nog altijd rijk is, om even binnen te lopen.
Bij boeking van een van de appartementen, in alle seizoenen, zijn geen reserveringskosten verschuldigd. Bovendien ontvangt u een reisgids van Toscane alsmede onze streekinformatie over restaurants, leuke winkels, markten, bijzondere musea en nog veel meer!

Zoekt u een grotere of juist kleinere accommodatie of wilt u bij de zee, bergen, stad of op het platteland uw vakantie doorbrengen? We helpen u graag om de juiste plek te vinden. Bel of mail ons vrijblijvend!

Uw favorieten

Volg ons op Facebook

Disclaimer