LA SELVA

Te boeken vanaf: 1500 euro per week

beschrijving
foto's
faciliteiten
prijs
kaart

Beschrijving:
Tijdens de bloeiperiode van het grote Romeinse Rijk was de keizerlijke vloot verdeeld in vijf admiraalschappen. EÚn daarvan had zijn hoofdkwartier in Como en had als taak de handel tussen de Povlakte en de gebieden ten noorden van de Alpen te beschermen. In de daarop volgende 2000 jaar heeft het Comomeer, als waterweg tussen noord en zuid, niet echt aan belang ingeboet en werden de groene en steile oevers meerdere malen door legers, handelaren en reizigers aangedaan. De vorm van het meer, met de drieledige vertakkingen, doet denken aan een fjord uit het hoge noorden. En met de fjorden heeft het Comomeer ook de diepte gemeen: bij Argegno bereikt het meer een diepte van wel 400 m, waardoor het tot de diepste meren van Europa behoort.

De twee belangrijkste steden zijn aan de zuidelijke vertakkingen gelegen. Reeds in de oudheid bevond zich in de baai van Como al een haven, waardoor de stad van strategisch belang werd. Het oude stadscentrum van Como, dat van oorsprong een Keltische nederzetting was, is nu nog gedeeltelijk ommuurd door imposante stadswallen. In de directe omgeving van de stad zijn de oevers van het meer bezaaid met villa's die ervan getuigen dat Como door de eeuwen heen als een zeer "prestigieuze" verblijfplaats werd beschouwd. Dat geldt echter niet alleen voor de stad Como; langs de gehele oever van het meer treft u voorname buitenverblijven, 18e eeuwse bouwwerken en kleine steden en dorpen aan met schilderachtige kerkjes en nauwe straatjes.

Onze verre voorvaderen uit de oertijden wisten het klimaat al te waarderen; mild en zonnig, zelfs in de winter. En in de zomer nooit onbehaaglijk warm, omdat er altijd een aangenaam briesje waait. Een weelderige plantengroei is het gevolg; cameliaĺs, azaleaĺs, rododendrons en vooral magnoliaĺs en mimosa, die hier vaak uitgegroeid zijn tot indrukwekkende, statige bomen. Villa Carlotta, bijvoorbeeld, in Tremezzo, is wereldberoemd vanwege de prachtige tuin. Het midden van het meer, waar de drie ôtakkenö bijeenkomen, heeft het mooiste klimaat en biedt het meest adembenemende uitzicht.

Tot slot: Het meer is ook zeer geliefd bij de huidige "rich and famous"; de acteur George Clooney was zo gecharmeerd van het Comomeer dat hij er een villa kocht. We weten allemaal dat diegenen die een heleboel Euroĺs te verteren hebben zich de mooiste "stulpjes" op de meest fantastische plekken kunnen veroorloven. Wij zijn ervan overtuigd dat Clooney een uitstekende smaak heeftůůů

Vlakbij dit prachtige meer ľ enkele kilometers heuvelopwaarts bij Varenna - staat, bij de ingang van een groot landgoed, Casa Rosea, een huis dat deel uitmaakt van genoemd landgoed. In dit huis bevindt zich op de begane grond een appartement voor 4 personen (oppervlakte 80 m2) met eigen toegang en met een terras. De achterkant van het appartement grenst aan een lokale weg, die ongeveer 5 meter na het huis ophoudt. Boven het appartement bevindt zich het reeds genoemde Casa Rosea, met eigen terras, tuin en zwembad. Beide huizen kunnen ook samen gehuurd worden en bieden dan plaats aan 12 personen.

La Selva is een eenvoudig, gerestaureerd appartement, maar heeft wel een zekere charme. Omdat de gasten van het appartement geen toegang hebben tot de tuin en het zwembad van Casa Rosea, en het terras dichtbij de - overigens rustige ľ weg is gelegen wordt het appartement vaak gehuurd samen met Casa Rosea.

De aan de oever van het meer gelegen stad Varenna, met kleurrijke en mooie huizen, ligt op ongeveer 10 min. reisafstand. Er bevinden zich hier een lido, winkels en restaurants. Bovendien is hier de aanlegplaats van de ferries en er is een treinstation; als u de trein neemt naar Milaan, dan staat u in ongeveer een uur in het centrum van de stad.

NB. Gasten van La Selva kunnen gebruik maken van het gemeenschappelijk zwembad op het terrein; de overige zwembaden behoren bij andere accommodaties en zijn niet toegankelijk voor de gasten van La Selva. Dit geldt eveneens voor de bij de andere accommodaties behorende tuinen.

Faciliteiten:
Gemeenschappelijk gebruik zwembad, terras met tuinmeubilair, parkeerplaats voor 1 auto, TV (regionaal), DVD, VCR, CD-speler, 4 kookelementen, oven, koelkast, afwasmachine, magnetron en wasmachine, tennisbaan (extra kosten), WiFi. Mobiele telefoon beschikbaar (extra kosten).

Mogelijkheden voor sport/excursies:
Er is een tennisbaan op het landgoed (van te voren reserveren en tegen betaling), zwemmen 3 km (bij de sportclub in Varenna, met strtandfaciliteiten), wandelen, fietsen. Er is een golfbaan in Menaggio. Varenna is een leuke stad, gebouwd op een rotsachtige ôuitstulpingö, die eigenlijk eeuwenlang als een soort schildwacht fungeerde, aan het Como meer. Tegenwoordig is het een rustige, verfijnde stad met prachtige oude huizen en romantische vergezichten. Het klimaat is er bijzonder mild; daarvan getuigt de aanwezigheid van olijfbomen en cipressen en andere bijzondere planten, die normaal eigenlijk alleen in warmere streken worden aangetroffen. Langs de rand van het meer loopt een wandelweg vanaf het centrum van de stad naar Olivedo, de aanlegplaats van de ferries. Varenna is een ideaal uitgangspunt voor excursies naar het noorden en midden van Italie en de zuidelijke Zwitserse Alpen. Vlakbij het huis staat het Kasteel van Vezio (5 minuten wandelen). De tuinen van Villa Monastero zijn ook een bezoek waard, evenals de steden Bellagio (door velen beschouwd als de mooiste stad van Europa), Menaggio en natuurlijk Como met zijn monumenten, kerken en shopping mogelijkheden.

Afstanden: (aantal km. bij benadering)
Restaurant 50 m, Varenna (alle winkels en restaurants) 4 km., Luchthaven Malpensa 110 km, Luchthaven Linate 81 km, Como 58 km, Lugano 95 km, Stresa 147 km. De steden Bellagio, Menaggio en Tremezzo zijn het gemakkelijkst te bereiken per ferry (ongeveer 20 minuten)

Indeling (80 m2, 4 pers.):
Begane grond:
Via het terras heeft u toegang tot de living van het appartement, met sofa en leunstoel. De eetkeuken is klein maar voorzien van alle moderne gemakken. Verder is er een 2-pers. slaapkamer en een badkamer met bad en douche.
Eerste verdieping: 2-pers. slaapkamer (bedden kunnen ook gescheiden worden opgemaakt).

Geweldige Top-tip:
Bij de Yacht Club Eriolario in de omgeving van Lezzano kunt u een mooie, oude Riva speedboot huren (met champagne, een volle picknickmand of wat u maar wilt) en een prachtige tocht maken over het Comomeer. Kan ook met kapitein.
Adres: Fraz. Calvasino, 25, Lezzeno, 22025, tel. . Meer informatie: www.matteri.com

playvorigeeerstevolgendeplaystopplay

1 (10)

 LA SELVA
 LA SELVA
 LA SELVA
 LA SELVA
 LA SELVA
 LA SELVA
 LA SELVA
 LA SELVA
 LA SELVA
 LA SELVA
   LA SELVA

 LA SELVA LA SELVA

 LA SELVA LA SELVA

 LA SELVA LA SELVA

 LA SELVA LA SELVA

Faciliteiten

  • huisdieren toegestaan
  • internet bij receptie
  • zwembad (gemeenschappelijk gebruik)

Aantal pers.

Laagseizoen

Middenseizoen

Hoogseizoen

30/5 - 29/8

Huurprijs p/w

4

1500

1750

2000

De prijzen staan vermeld in Euro's
Voor andere periodes dan hierboven vermeld zijn prijzen op aanvraag beschikbaar

Bijzonderheden:

Minimale huurperiode 7 overnachtingen, van zaterdag tot zaterdag. In het laagseizoen zijn op verzoek soms andere periodes mogelijk


Inbegrepen in de huurprijs: de kosten voor water, gas, elektriciteit, het gebruik van bad-, bed- en keukenlinnen, waarbij wordt uitgegaan van wekelijkse wisseling, gebruik badlakens voor bij het zwembad, schoonmaakservice 2 uur op dinsdag, donderdag en zaterdag, WiFi-internet (in het huis)


Niet inbegrepen in de huurprijs: toeristenbelasting, de kosten voor verwarming (naar verbruik; Ç 5,00 per unit), eindschoonmaak Ç 100,00, bijplaatsing babybedje Ç 40,00 per week, extra bed Ç 315,00 per week en telefoonkosten. Deze kosten dienen vˇˇr vertrek ter plekke te worden afgerekend


Bij aankomst dient een waarborgsom te worden betaald van Ç 500,00, alsmede een waarborgsom voor verwarmingskosten t.b.v. Ç 100,00 per week


Check in op de dag van aankomst tussen 16.00 en 19.00 uur. Check-out op de dag van vertrek tussen 08.00 ľ 10.00 uur. Op verzoek en na goedkeuring van de eigenaar is een latere check-in mogelijk tussen 19.00 en 21.00 uur; extra kosten Ç 50,00


Het zwembad (diepte 1,50 m) is geopend van 16/5 - 26/9


Kleine huisdieren zijn toegestaan, mits aangevraagd bij boeking en door ons bevestigd, echter alleen als La Selva samen met Casa Rosea wordt gehuurd; extra kosten Ç 80,00 per week


Men spreekt Engels


Een auto is noodzakelijk


Openbaar vervoer: Treinstation in Varenna


Extra services: extra set badlinnen en/of set bedlinnen beschikbaar (extra kosten), kok, kooklessen, boodschappenservice bij aankomst, ontbijtservice, babysitter, extra schoonmaak, reserveringen voor restaurants, gebruik tennisbaan Ç 15,00 per uur, in de avonduren Ç 20,00 per uur

Uw favorieten

reserverenPDF brochureUw ervaring

Disclaimer