CASA NOVELLA

Te boeken vanaf: 5900 euro per week

beschrijving
foto's
faciliteiten
prijs
kaart

Beschrijving:
De naam “Chianti” wordt door de geschiedkundigen verschillend uitgelegd. Sommigen geven de voorkeur aan een klankwoord; dat wil zeggen dat “chianti” de weergave zou zijn van de klank van een oude, Romeinse trompet waarop geblazen werd bij aanvang van een jachtpartij. Weer anderen vinden dit onzin en wijzen op de naam “Clante”, die schijnt te behoren bij diverse Etruskische families die hier tussen de 7e en 8e eeuw voor Christus woonden en aan wie de introductie van de wijnrank en de cultivering daarvan wordt toegeschreven. Vindt u het belangrijk? Het is interessant om kennis van te nemen, maar van veel meer belang is het om, tijdens de vakantie, uiterst relaxed door de Chianti streek te zwerven en de diverse wijnen die deze schitterende streek voortbrengt te proeven. Wat maakt het dan uit waar de naam vandaan komt? Shakespeare zei het al: ”A rose with any other name smells just as sweet…” En zo is het! Kiest u maar een wijn met een etiket met een zwarte haan erop en u hebt een goede te pakken.

De zwarte haan, ja, dat is ook nog een bijzonder verhaal, “stammend” uit Radda in Chianti. Dit plaatsje, in het hart van de Chiantistreek, dat nog veel van het eeuwenoude karakter heeft behouden, was tijdens de Middeleeuwen het centrum van de “Lega di Chianti”. Deze toen zeer belangrijke liga, misschien nog het beste te vergelijken met onze Hanze-steden, met navenante afspraken, nam een zwart gevederde haan, de Gallo Nero, als symbool voor alle Chiantiwijnen. De stadsteden Siena en Florence ruzieden – als ze tenminste geen oorlog voerden – over vele zaken en dus ook over de vraag welk symbool aan de “Lega di Chianti” gegeven moest worden. Uiteindelijk werd een bindende afspraak gemaakt: het symbool zou een haan zijn, en de stad wiens haan voor de tweede keer achteréén en als eerste zou kraaien mocht bepalen wat voor haan. Pal aan de grens tussen de steden Siena en Florence stonden twee ruiters te paard, met de afspraak dat zij hun rijdier de sporen zouden geven zodra de hanen aan weerszijden begonnen te kraaien, en zouden stoppen bij het tweede gekraai. De ruiter die het langste traject aflegde tussen die twee kukeleku’s zou winnen.

De Florentijnen hadden hun haan een paar dagen tevoren al weinig of niet te eten gegeven; het arme dier was dus behoorlijk uitgehongerd. Toen de beslissende dag aanbrak begon de Florentijnse haan (een prachtig, zwartgevederd exemplaar), door de honger gedreven, veel vroeger te kraaien dan die van Siena en dus kon de Florentijnse ruiter eerder zijn paard de sporen geven. Bij het tweede gekraai was de Florentijnse ruiter veel verder gekomen dan die van Siena en mocht de stad Florence dus het hanensymbool kiezen en dat werd, niet verwonderlijk, een fiere, zwarte haan. Het symbool van de “Gallo Nero” is, naast de associatie met de wijn, ook bijv. in de keramiek nog altijd van belang. Kijkt u maar eens, hoeveel serviezen en glazen gedecoreerd zijn met een zwarte haan!

In deze regio, vol overweldigend natuurschoon, staat Casa Novella; een mooie, gerestaureerde herenboerderij. De centrale structuur bestaat uit een 11e eeuwse toren; de vleugels zijn er veel later aan toegevoegd. Dit fantastische, typisch Toscaanse en sfeervolle huis is compleet gerenoveerd, met veel aandacht voor de originele kenmerken. De oude, antieke structuur is behouden gebleven en de originele materialen zijn hergebruikt; het karakter van het huis is nog helemaal intact. Casa Novella maakt deel uit van een groot landgoed van 69 ha en is gespecialiseerd in de productie van “extra vergine” olijfolie. Het huis is gesitueerd tussen de twee beroemdste steden van Toscane, Florence en Siena (beiden binnen ongeveer een half uur per auto bereikbaar) en biedt een werkelijk schitterend uitzicht op de Toscaanse heuvels. Het huis is gemeubileerd in een landelijk-elegante stijl, deels met familie-antiek, is voorzien van een grote tuin met een zwembad en is toegerust met alle moderne faciliteiten. Het huis biedt plaats aan 10 volwassenen; er zijn 5 slaapkamers, voorzien van airco, en 5 badkamers, er is 3 uur per dag huishoudelijke hulp, het dorp Fiano ligt op loopafstand, en er kunnen producten van de boerderij worden aangeschaft. Dit “in a nutshell” over Casa Novella.

Het mooie, ruime huis is gelegen op een rustige plek in het hart van de Chianti-streek, en is omringd door wijngaarden, olijfgaarden en cipressen, een paradijselijk landschap, gedurende eeuwenlang gecreëerd door geduldige mensenhanden. Het spectaculaire uitzicht omvat het kasteel van Santa Maria Novella en strekt zich uit over de golvende heuvels tot aan de antieke torens van San Gimignano. Het klinkt wat overdreven, maar de schoonheid van het landschap op de plek waar het huis is gelegen is nauwelijks te overtreffen.

Het huis bestaat uit drie verdiepingen en heeft een oppervlakte van 320 m2. Er zijn twee loggia’s en in de tuin vindt u tuinmeubilair voor gezellige maaltijden, een zwembad van 10 x 5 m. en een badkamer met douche, waarvan de toegang zich buiten de keuken bevindt (handig gedurende de periode dat het zwembad in gebruik is).

Faciliteiten:
Parkeerruimte, twee loggia’s, tuin met tuinmeubilair, zwembad, barbecue, open haard, houtoven, 6 kookpitten, afwasmachine, wasmachine, droger, grote koelkast/vriezer met ijsmaker, airco in de slaapkamers, stereo-installatie, satelliet-TV, WiFi-Internet, muggen screens in de badkamers en de slaapkamers, twee in de hal, twee in de living en een in de keuken, badlakens voor gebruik bij het zwembad, arrive and relax package (diner bij aankomst, boodschappenpakket bij aankomst), 6 x ontbijt per week.

Mogelijkheden voor sport/excursies:
Wandelen en trekking. Tevens is een dag met de mountainbike erop uit een uitdaging. Golf course op 30 km. afstand. De mogelijkheden voor het maken van excursies zijn legio; alle steden en dorpen zijn gemakkelijk bereikbaar. Lucca is eigenlijk meer dan één bezoek waard; u kunt sportief doen en over de stadsmuren wandelen of fietsen. Als uw voorkeur uitgaat naar “terras zitten” dan raden wij u aan plaats te nemen op één van de meest bijzondere pleinen van Toscane, de piazza L’Anfiteatro. Een must – en vlakbij - is natuurlijk Florence; er zijn talrijke interessante musea, zoals bijvoorbeeld het Uffizi , te bezoeken. Hebt u daar geen zin in dan is winkelen een optie; er zijn vele leuke en bijzondere winkeltjes te ontdekken in deze stad, en niet te vergeten de gezellige markten. Florence is echter ook een modestad bij uitstek. De meest exclusieve straten zijn de Via de’ Tornabuoni en de Via della Vigna Nuova. Alle designshops zijn vertegenwoordigd, van Armani tot Valentino, maar de wat voordeliger winkels hebben ook een uitstekend aanbod. Voor sieraden gaat u naar de Ponte Vecchio en de wijk Oltranto, voor de mooiste Italiaanse schoenen gaat u naar Ferragamo, naar Il Piro voor gemarmerd papier, een specialiteit van Florence, en voor de wat meer betaalbare lederen artikelen en accessoires gaat u naar Furla in de Via della Vigna Nova of, nog voordeliger, naar de San Lorenzo markt.
Nog een tip: U kunt rondom de stad prachtige wandelingen maken, bijv. naar het dorp Bellosquardo, dat een prachtig uitzicht biedt op Florence, of u gaat naar Fiesole; overal zult u mooie landweggetjes omzoomd door cipressen ontdekken die tussen ommuurde tuinen die behoren bij de schitterende Florentijnse villa's doorkronkelen.
En dan Siena, met een schitterende kathedraal, het prachtige plein “De Campo” en uiteraard ook weer vele bijzondere winkels. U kunt naar Vinci rijden, de stad waar Leonardo is geboren en waar een interessant museum met zijn uitvindingen is ingericht. De scheve toren van Pisa: Als u die nog nooit gezien hebt dan is een dagtochtje beslist de moeite waarde. Met nog enkele mooie, zeer oude gebouwen er pal naast! Ook de Toscaanse kust (Viareggio) is gemakkelijk bereikbaar. Bij boeking ontvangt u onze eigen, uitgebreide streekinformatie.

Afstanden: (aantal km. bij benadering)
Fiano (dichtstbijzijnde dorpje) 1 km, Certaldo 10 km, Tavarnella Val di Pesa (supermarkten, winkels, postkantoor, banken, apotheek) 7 km, Colle Val d’Elsa 25 km, Siena 38 km, Florence 35 km, San Gimignano 17 km, Lucca 105 km, Pisa 82 km, Viareggio (strand) 109 km, Volterra 48 km.

Indeling: (10 pers., 320 m2):
Begane grond: hal, 2-pers. slaapkamer met toegang tot de tuin en met en suite badkamer met douche (trapje met drie treden), eetkamer, volledig uitgeruste keuken, loggia, badkamer onder de loggia met douche.

Eerste verdieping: Centrale hal, ruime living/eetkamer met open haard, satelliet-TV en toegang tot de loggia, 2-pers. slaapkamer met en suite badkamer met douche (bed 203 x 193 cm), 2-pers. slaapkamer met en suite badkamer met bad en douche (de bedden kunnen gescheiden worden), kamer met 2 bedden met en suite badkamer met douche (de bedden kunnen samen worden opgemaakt). Deze slaapkamer is kleiner dan de anderen.

Tweede verdieping: 2-pers. slaapkamer (bedden kunnen worden gescheiden) met en suite badkamer met douche en het beste uitzicht van het huis.

Aandachtspunt: Alhoewel het huis totaal gerenoveerd is heeft het toch de antieke structuur behouden. De keuken, de eetkamer en de slaapkamer, gesitueerd op de begane grond, liggen niet op hetzelfde niveau; er zijn hier en daar enkele treden. Het huis is dus niet geschikt voor gasten met loopproblemen. De toegang naar de slaapkamer op de bovenste verdieping is 10 cm. lager dan normaal, dus moet u even “op uw hoofd” letten.

Verder staat er vlak achter Casa Novella een ander huis, waar de Engels sprekende caretaker woont (1 persoon). Hij is beschikbaar voor vragen en problemen maar zal geen inbreuk maken op uw privacy. De buitenfaciliteiten van Casa Novella – de tuin, pergola en het zwembad - zijn geheel ter beschikking van de gasten.

playvorigeeerstevolgendeplaystopplay

1 (31)

 CASA NOVELLA
 CASA NOVELLA
 CASA NOVELLA
 CASA NOVELLA
 CASA NOVELLA
 CASA NOVELLA
 CASA NOVELLA
 CASA NOVELLA
 CASA NOVELLA
 CASA NOVELLA
 CASA NOVELLA
 CASA NOVELLA
 CASA NOVELLA
 CASA NOVELLA
 CASA NOVELLA
 CASA NOVELLA
 CASA NOVELLA
 CASA NOVELLA
 CASA NOVELLA
 CASA NOVELLA
 CASA NOVELLA
 CASA NOVELLA
 CASA NOVELLA
 CASA NOVELLA
 CASA NOVELLA
 CASA NOVELLA
 CASA NOVELLA
 CASA NOVELLA
 CASA NOVELLA
 CASA NOVELLA
 CASA NOVELLA

Toegangsweg

Toegangsweg

Faciliteiten

 • afwasmachine
 • airco (ged.)
 • badlakens
 • barbecue
 • horren
 • houtoven
 • internet
 • kinderbedje
 • kooklessen
 • kookservice
 • open haard
 • parkeerruimte
 • pergola
 • stereo-installatie
 • tafel en stoelen buiten
 • tuin
 • TV
 • verwarming
 • wasmachine
 • Wasdroger
 • zwembad

Aantal pers.

Laagseizoen

Middenseizoen

Hoogseizoen

6/6 - 29/8

Huurprijs p/w

10

7250

6750

6000

De prijzen staan vermeld in Euro's
Voor andere periodes dan hierboven vermeld zijn prijzen op aanvraag beschikbaar

Bijzonderheden:

Minimale huurperiode 7 overnachtingen, van zaterdag tot zaterdag. In het laagseizoen zijn op verzoek andere periodes mogelijk


Inbegrepen in de huurprijs: De kosten voor water, gas, elektriciteit, air conditioning (tot € 50,00; gebruik daarboven dient ter plaatse te worden afgerekend), het gebruik van bad-, bed- en keukenlinnen, waarbij wordt uitgegaan van wekelijkse wisseling (badlinnen 2x per week), en schoonmaakservice 3 uur per dag, m.u.v. zon- en feestdagen. Tevens is inbegrepen het arrival and relax package (een klein diner bij aankomst (pasta, groentetaart, salade, fruitsalade, brood, water en wijn), alsmede een pakket eerste levensmiddelen bestaande uit melk, koffie, thee, brood, biscuits, suiker, zout, water, fruit, eieren, olie, boter, jam, limonade en cereals), ontbijt van maandag t/m zaterdag, en WiFi Internet


Niet inbegrepen in de huurprijs: toeristenbelasting, bijplaatsing extra bed of babybedje € 500,00 p/w, kosten voor verwarming en airco naar verbruik (boven de € 50,00), en de eindschoonmaak € 300,00. Deze kosten dienen vóór vertrek ter plaatse te worden afgerekend


Bij aankomst dient een waarborgsom te worden betaald van € 1.000,00 (in cash), alsmede een waarborgsom voor gebruik verwarming/airco t.b.v. € 100,00 per week


Het zwembad (10 x 5 m) is geopend van 2/5 – 26/9, afhankelijk van de weersomstandigheden


Check in op de dag van aankomst tussen 16.00 en 19.00 uur. Check-out op de dag van vertrek tussen 08.00 – 09.30 uur. Op verzoek en na goedkeuring van de eigenaar is een latere check-in mogelijk tussen 19.00 en 21.00 uur; extra kosten € 50,00


Huisdieren zijn niet toegestaan


Er wordt Engels gesproken


Een auto is noodzakelijk. Openbaar vervoer: vanuit Certaldo kunt u met de trein naar Florence


Extra services: Kok, transfers, extra schoonmaakservice, wasservice, kooklessen


Maken meer dan drie kinderen deel uit van uw reisgezelschap dan dient hiertoe een speciaal verzoek om toestemming aan de eigenaar te worden gedaan

Uw favorieten

reserverenPDF brochureUw ervaring

Disclaimer