CASTELLO ALTANA

Te boeken vanaf: 2780 euro per week

beschrijving
foto's
faciliteiten
prijs
kaart

Beschrijving:
Op ongeveer een uur varen van Napels ligt het eiland Ischia, het grootste eiland in de Golf van Napels, beroemd om de vele thermale bronnen, een weelderige plantengroei, stadjes vol leven, met hoofdstad Ischia-haven, stranden en, nagenoeg het gehele jaar door, een heerlijk klimaat. Sinds de Romeinse tijd was Ischia al een favoriete verblijfplaats voor de adel.

Als de hovercraft of grotere veerboot het eiland nadert, ziet u links in de baai van Napels een kasteel ôuit de zeeö oprijzen, dat uit de rots gebeeldhouwd lijkt te zijn. Een indrukwekkend en tegelijkertijd romantisch schouwspel. De oudste overblijfselen van dit Castello dateren van vˇˇr onze jaartelling (rond 474 v. Chr.), maar de naam dankt het aan Alfonso van Aragon, die het in 1438 geheel liet herbouwen en aan wie ook de weg erheen te danken is. Onder deze dynastie werd het Castello een politieke, culturele en spirituele plek op hoog niveau. De burcht trekt dagelijks bezoekers en is een dorpje op zich, met o.a. kerkjes, uitzichtpunten, antieke arcaden, terrassen, tuinen, een hotel-restaurant en een lift, zodat u niet met uw bagage vele trappen op hoeft te sjouwen. In vroeger tijden was dit kasteel het toevluchtsoord voor de bewoners van het eiland. Men trok zich hier terug, liet de oorlogvoering aan de troepen van de heersende adel over en liet het dagelijks leven zoveel mogelijk doorgang vinden. Dit kunt u, bijvoorbeeld, merken aan de diverse wandelpaden, geflankeerd door olijf- en fruitbomen. In tijden van belegering moest er toch gegeten worden, en fruit zorgde in ieder geval voor maagvulling.

Als het Castello de poorten voor de bezoekers sluit, kunt u zich kasteelvrouw en ľheer wanen; u verblijft hier in uw eigen ôkasteel-appartementö en u kunt ĺs avonds van de gezellige drukte in bijv. Ischia Porto genieten. Dat is vooropgesteld natuurlijk, dat u zich los kunt weken van het onbeschrijflijk mooie uitzicht vanuit uw terras; een zee in zo vele tinten blauw, scheepjes, boten, het felle roodoranje van de ondergaande zon, gevolgd door een teer rozeůEen glaasje erbij, misschien wat mozzarella, olijfjes en tomaten, en ľ natuurlijk - de Limoncello, een citroenlikeur die lokaal wordt geproduceerd. Trouwens, ook de ôechteö mozzarella komt uit deze streken; voornamelijk van het buureilandje Procida en de streken rond Napels. U zult, als u ervan proeft, het met ons eens moeten zijn: wat wordt verkocht in ons land onder deze naam smaakt eigenlijk nergens naar, daarmee vergeleken.

Het eiland Ischia heeft enkele stadjes, allen met hun eigen charme, en vele thermale bronnen die een bezoek waard zijn. Het zuiden heeft de mooiste zandstranden, vooral in de buurt van Santĺ Angelo. De plantengroei is zo uitbundig, dat het lijkt alsof Moeder Natuur dronken is geworden en met te gulle hand haar bloemen, geuren en kleuren over ons, stervelingen, heeft uitgegoten. Bougainvilleaĺs, geleid als bloeiende zonneschermen, ÚÚn jarigen zoals Impomoiaĺs, die in een waterval van blauw en paars minder mooie schuttingen bedekken, jasmijn, lampenpoets struiken, golven van blauwe regen, mimosaĺs, hibiscussen, oleanders, en ga zo maar door. In de vele restaurantjes kunt u kiezen tussen heerlijk maar eenvoudig, zoals een pizza, of langdurig genieten van een uitgebreide maaltijd.

Het Castello, het meest indrukwekkende historische monument op Ischia, kijkt dus al eeuwenlang uit over de haven beneden en de wijde zee. Tegenwoordig herbergt het Castello 4 vakantieappartementen (waarvan Castello Altana er een is) en een klein hotel met restaurant. Eigenlijk zijn we er een beetje trots op dat we deze appartementen in ons programma hebben, want dit is een ongewone en verbazingwekkende vakantieaccommodatie. Normaal gesproken bewonderen bezoekers dit soort kastelen altijd vanuit de verte en aan de voet van de heuvel, maar u heeft het privilege ôbinnen de muren te verkerenöůů. En het klink wel een beetje overdreven, maar als u dan u op uw terras zit en geniet van het uitzicht met boven u de zeemeeuwen dan lijkt het toch of u hier een beetje dichter bij de hemel bent dan ergens andersůů..

Vanaf de begane grond gaat u met de lift naar de top van het Castello, ongeveer 80 meter boven zeeniveau, waar de appartementen zijn gelegen. De appartementen zijn nog niet zo lang geleden gerenoveerd door de eigenaar, de zoon van een kunstenaar wiens schilderijen de muren sieren. De appartementen zijn allemaal verschillend en hebben elk een eigen ingang. Alle appartementen zijn voorzien van ramen en een ruimte buiten met onvergetelijke vergezichten. Gasten kunnen gebruik maken van de services van het hotel; u kunt hier ĺs avonds heerlijk eten en er is Internet. De conciŰrge kan u behulpzaam zijn bij het boeken van ferries naar Capri en Napels, het huren van een scooter of een auto, of informatie verstrekken over de bezienswaardigheden van Ischia. Parkeren is een probleem op het eiland, maar er worden diverse frequente busverbindingen onderhouden; samen met de taxiĺs is het dus niet moeilijk om te komen waar u wilt zijn.
De veerboten arriveren in de haven van Ischia Porto, de hoofdstad van het eiland. Er is een kleurrijke haven, met veel winkels en restaurants; de stad strekt zich uit in oostelijke richting naar de kleinere stad Ischia Ponte, waar de weg/brug zich bevindt die naar het Castello leidt.

Onze conclusie: een unieke ervaring op een magisch eiland; ook geschikt voor een huwelijksreis (samen met het hotel kan het Castello 40 personen herbergen). Deze accommodatie is niet geschikt voor mensen met loopproblemen. Het kasteel ligt op de top (80 m boven zeeniveau); het kan gevaar opleveren voor kinderen en zij dienen o.i. te allen tijde onder supervisie van volwassenen te zijn.

Extra informatie: tegenwoordig wordt het Castello ook gebruik voor enkele culturele events, zoals kunstexposities en concerten. Dit kan wat drukte geven in augustus. Transfer service wordt aanbevolen: van/naar de luchthaven van Napels of het treinstation per taxi naar de haven, de veerboot (meestal een hovercraft) naar Ischia en vervoer van Ischia Porto naar het kasteel kan worden zorg gedragen. U wordt dus opgehaald op het vliegveld en afgeleverd bij het appartement. U kunt de transfer aanvragen bij de boeking.

Restauranttip: na een lange dag aan het strand is het goed toeven in het restaurant Coco. Deze kleine houten hut bestaat Al sinds de 50er jaren en ligt aan de voet van het Castello, aan het eind van de weg. Aanbevolen: de spaghetti alle vongole!. Na enkele glazen wijn is het heerlijk te weten dat het appartement zo dichtbij isůůů

Indeling van het appartement (105 m2, 4 pers.):
Living met kleine koelkast (er is geen keuken, maar het restaurant is vlakbij!!), 2 grote 2-pers. slaapkamers, 2 badkamers met douche, 2 gemeubileerde terrassen van ongeveer 20 m2 en 40 m2 met adembenemend mooi uitzicht. De inrichting is functioneel, maar toch ook smaakvol.

Faciliteiten:
Airco in de slaapkamers, verwarming, lift, mogelijkheid voor lunch en diner in het hotel (niet inbegrepen), gebruik Internet in het hotel.

Mogelijkheden voor sport/excursies:
Wandelen, zwemmen, watersport. De thermale baden en de pittoreske stranden zijn de meest populaire spots op het eiland. Bezoek mooie tuinen en wijngaarden. Archeologische schatten kunt u vinden in het museum in Villa Arbusto en in Santa Restituta. Voorts zijn de mogelijkheden van dagexcursies naar de omliggende eilanden en het vaste land legio; natuurlijk zijn uitstapjes naar Capri, Positano, Pompeii, Napels, Herculanum en Paestum niet te missen. Behalve zonnen, zwemmen en een beetje rondkijken zijn er nog meer dingen te doen: u kunt een boottocht rondom het eiland maken met een schipper; u kunt een boottocht maken en tegelijkertijd vissen en uw eigen vangst verorberen, een halve dag een gids huren die u op een stevige wandeling meevoert naar de oudste gedeelten van het eiland. U kunt de Spadara wijngaarden bezoeken, hun wijn proeven en de wijnkelders van het eiland bekijken. De thermale baden zijn beslist een aanrader en heel aantrekkelijk, ook als u niets mankeert. Het park Negombo bijvoorbeeld, aan de westkust, biedt diverse baden met daarbij een beeldschone, grote tuin met vele exotische gewassen. Er zijn nog meer mogelijkheden om, vergezeld door een gids, speciale tochten te maken. Vraagt u na bij het plaatselijk informatiekantoor.

(Afstanden: (aantal km. bij benadering)
Napels luchthaven 50, Napels stad 33, eiland Prodica 7, Amalfi 64, Sorrento 39, Capri 33, dichtstbijzijnde strand 1, Ischia stad 2 km.

playvorigeeerstevolgendeplaystopplay

1 (24)

 CASTELLO ALTANA
 CASTELLO ALTANA
 CASTELLO ALTANA
 CASTELLO ALTANA
 CASTELLO ALTANA
 CASTELLO ALTANA
 CASTELLO ALTANA
 CASTELLO ALTANA
 CASTELLO ALTANA
 CASTELLO ALTANA
 CASTELLO ALTANA
 CASTELLO ALTANA
 CASTELLO ALTANA
 CASTELLO ALTANA
 CASTELLO ALTANA
 CASTELLO ALTANA
 CASTELLO ALTANA
 CASTELLO ALTANA
 CASTELLO ALTANA
 CASTELLO ALTANA
 CASTELLO ALTANA
 CASTELLO ALTANA
 CASTELLO ALTANA
 CASTELLO ALTANA
AltanaAltana

Altana

Altana

AltanaAltana

Altana

Altana

AltanaAltana

Altana

Altana

Altana CASTELLO ALTANA

Altana

UitzichtCastello

Uitzicht

Castello

CastelloCastello

Castello

Castello

RestaurantRestaurant

Restaurant

Restaurant

CastelloCastello

Castello

Castello

 CASTELLO ALTANA CASTELLO ALTANA

Castello CASTELLO ALTANA

Castello

Faciliteiten

  • airco
  • internet bij receptie

Aantal pers.

1/1 - 31/12

Huurprijs p/w

4

0

2780

0

De prijzen staan vermeld in Euro's
Voor andere periodes dan hierboven vermeld zijn prijzen op aanvraag beschikbaar

Bijzonderheden:

Minimale huurperiode 7 overnachtingen, van zaterdag tot zaterdag. In het laagseizoen zijn andere periodes mogelijk


Bij de huurprijs inbegrepen: Gebruik bed-, bad- en keukenlinnen, waarbij wordt uitgegaan van wekelijkse wisseling, water, elektriciteit en gas , portier service, conciŰrge service, ontbijt, WiFi Internet


Niet in de huurprijs inbegrepen: toeristenbelasting, eindschoonmaak Ç 50,00, gebruik verwarming of air conditioning Ç 20,00 per dag. Deze kosten dienen ter plaatse te worden betaald vˇˇr vertrek


Kosten bijplaatsing kinderbedje: Ç 100,00 per week en extra bed Ç 150,00 per week


Check-in op de dag van aankomst tussen 16.00 en 19.00 uur. Check-out op de dag van vertrek vˇˇr 10.00 uur


Bij aankomst dient een waarborgsom te worden betaald van Ç 350,00


Huisdieren zijn niet toegestaan


Men spreekt Engels en Duits


Openbaar vervoer: U kunt scooters huren of een auto maar tenzij u over stalen zenuwen beschikt raden wij u het eerste niet aan. De eilandbewoners kennen de omgeving als hun broekzak en rijden met ware doodsverachting. Er zijn goede, openbare busverbindingen. In Ischia Porto is een busstation. Tevens vertrekken en arriveren in deze haven de veerboten


Extra service op verzoek en tegen extra kosten: kok, kooklessen, excursies, transfers, boodschappenservice bij aankomst

Uw favorieten

reserverenPDF brochureUw ervaring

Disclaimer