AGRITURISMO FORTE SORGNANO

Te boeken vanaf: 550 euro per week

beschrijving
foto's
faciliteiten
prijs
kaart

AANBIEDING: Voor het gehele jaar geldt een korting van 5% op de wekelijkse huurprijs!

Beschrijving algemeen:
Umbrië heeft weliswaar geen kust of spectaculaire bergen, maar het is na Toscane wel de meest geliefde vakantiebestemming. Glooiende heuvels, uitgestrekte bossen, natuurparken, oude dorpjes met een mystieke, zelfs magische uitstraling en een prachtig, groot meer (het Lago di Trasimeno). Deze regio is de ideale bestemming voor diegenen die echte tradities en meditatie zoeken. Hier vindt men nog een soort spirituele bevlogenheid uit een ver verleden, een bijna vergeten levensstijl…..

Het karakter van de gemiddelde Italiaan uit Umbrië kenmerkt zich door vastberadenheid en een zeker perfectionisme. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze streek één van de bekendste heiligen ooit heeft voortgebracht, Franciscus van Assisi, en vele strijdlustige, moedige leiders. In het verleden heeft men in deze streek geleerd om zelfs de grootste catastrofes moedig het hoofd te bieden en telkens opnieuw vanaf de puinhopen opnieuw te beginnen.

Umbrië is per traditie een kosmopolitische streek; niet voor niets is de bruisende universiteitsstad Perugia ook de stad waar de beroemde Università per Stranieri is gehuisvest, de universiteit voor buitenlanders. Bovendien organiseert deze stad jaarlijks twee vermaarde muziekfestivals, nl. het Rockin’ Umbria en het Umbria Jazz.

Uiteraard is Assisi, de stad van de heilige Franciscus een absoluut “heilig moeten” als u in Umbrië uw vakantie doorbrengt. De stad ligt op de helling van de Monte Subasio en heeft het Middeleeuwse karakter in vele smalle straatjes, huizen en talloze prachtige kerken bewaard gehouden. Alhoewel talloze toeristen deze stad nagenoeg het gehele jaar door bevolken heeft dit niet geleid tot een aftakeling van de schoonheid en sfeer. Integendeel: de meeste toeristen komen hier met hetzelfde doel en dat geeft een gevoel van verbondenheid. Het is net alsof de geest van de heilige nog altijd zo’n invloed heeft, dat de ziel van de stad absoluut onaangetast blijft. Elisabeth Travel kan het niet uitleggen. U moet er zelf geweest zijn om te begrijpen wat wij bedoelen, en het heeft niets te maken met een godsdienstige overtuiging, zo u deze zou hebben. Want zou u ons zomaar geloven als wij zeggen dat wij het gevoel hadden, in deze stad, dat het “Kwaad” hier niet echt een voet aan de grond krijgt? De Heilige ligt begraven in de basiliek die zijn naam draagt en die u zeker moet bezoeken, evenals de basiliek van de Heilige Clara (Santa Chiara).

Beschrijving complex:
Dit fijne complex ligt in het centrum van Umbrië, ongeveer tussen de steden Assisi, Perugia, Todi en Montefalco. De twee gebouwen stammen uit de vorige eeuw; heden ten dage, na een zorgvuldig uitgevoerde restauratie, is de verandering totaal en zijn er als gevolg daarvan totaal 10 appartementen in de gebouwen ondergebracht. De ligging van het complex, op de top van een heuvel van 450 m hoogte, is uniek; men kan hier genieten van prachtige panoramische uitzichten en rust, en de natuur kan men hier nog “schoon” noemen en absoluut onbedorven. De eigenaren zullen u bij aankomst verwelkomen; zij hebben besloten op deze plek te wonen zodat als dat nodig mocht zijn, er altijd hulp en bijstand aanwezig is, uiteraard als u daar behoefte aan hebt.

Forte Sorgnano omvat 208 ha; 108 ha bestaat uit bossen waar u allerlei soorten bomen kunt vinden. De resterende 28 ha bestaat uit de tuinen rondom de gebouwen en een oude olijfgaard met nu ook jonge aanplant. Aan deze bomen wordt alle aandacht besteed en er wordt geen gebruik gemaakt van herbiciden. Het resultaat is een uitstekende extra vergine olijfolie met alle goede eigenschappen. De olie kan hier worden aangeschaft en nog meer locale producten zoals wijn, grappa, Vin Santo (overheerlijk!), pasta en truffels.

Zoals reeds aangegeven bestaat uit complex uit twee gebouwen met daarin 10 appartementen; 8 van 2 + 2 personen en 2 van 4 + 2 personen. Elk appartement is voorzien van een sofabed. De appartementen zijn smaakvol in een landelijk-rustieke stijl ingericht en van alle gemakken voorzien, zoals satelliet-TV, een afwasmachine, elektrische kookplaat in de 2-kamer-appartementen (4 pitten, m.u.v. appartement L’ Uliveto die 3 kookpitten heeft), een Italiaans espresso koffiepotje (Moka) en een koelkast met klein vriesvakje. De appartementen Querce en Limonaia hebben een oven en 4 kookpitten (gas). De meeste appartementen hebben een ruimte buiten, voorzien van tafel en stoelen. In een derde gebouw is het restaurant gevestigd, met een groot terras, waar u kunt genieten van de locale gerechten en heerlijke wijnen. Er is een zwembad, een fitnessruimte, een Spa, tafeltennis, er zijn fietsen beschikbaar, er is een gemeenschappelijke barbecue, en er zijn veel voorzieningen voor kinderen.

Onze conclusie: Een verzorgd en kindvriendelijk complex, geschikt voor families. Het complex is bereikbaar via een strada bianca van 4,5 km, die overigens wel in goede conditie is. En bestaat er iets heerlijkers dan een poosje bij het zwembad liggen onder de warme zon, je af en toe even laten zakken in het koele water, en ’s avonds op een terras met fantastisch uitzicht te genieten van de zonsondergang onder begeleiding van heerlijke gerechten en de daarbij behorende wijnen? Er bestaan slechtere dagen………………..

Faciliteiten:
Overdekte parkeerruimte, restaurant met groot terras (ontbijt, lunch en diner), zwembad (gemeenschappelijk gebruik), tafeltennis, fitnessruimte, Spa, kegelbaan, fietsen (gratis!), gemeenschappelijk barbecue met picknicktafels, verwarming, satelliet-TV, WiFi bij de receptie, in het restaurant en in de tuin, voetbalveldje, volleybalveld, biljarttafel, kinderspeelplaats (met scootertjes en autootjes), kinderboerderij, gemeenschappelijk gebruik wasmachine/droger.

Indeling van de appartementen:
Appartement Il Portico (60 m2 + 2 pers.):
Begane grond: woon-/eetkamer/kookhoek met open haard en 2-pers. sofabed, 2-pers. slaapkamer, badkamer met bad en douche, twee terrassen (18 en 16 m2) met uitzicht, tafel, stoelen en parasol.
Appartement L' Uliveto (60 m2, 2 + 2 pers.):
Begane grond: woon-/eetkamer met 2-pers. sofabed, keuken, 2-pers. slaapkamer, badkamer met douche, twee terrassen (18 en 16 m2) met uitzicht, tafel, stoelen en parasol.
Appartement Il Belvedere (60 m2, 2 + 2 pers.):
Eerste verdieping: woon-/eetkamer/kookhoek met open haard en 2-pers. sofabed, 2-pers. slaapkamer, badkamer met douche, balkon (20 m2) met uitzicht, tafel, stoelen en parasol.
Appartement Il Granaio (68 m2, 2 + 2 pers.):
Begane grond: woon-/eetkamer met open haard en 2-pers. sofabed, keuken, toilet, terras (23 m2) met tafel, stoelen en parasol.
Eerste verdieping: 2-pers. slaapkamer, badkamer met douche.
Appartement Il Ginepro (60 m2, 2 + 2 pers.):
Begane grond: woon-/eetkamer met 2-pers. sofabed, woon-/eetkamer met 2-pers. sofabed, keuken, 2-pers. slaapkamer, badkamer met douche, ruimte buiten (20 m2) met uitzicht, tafel, stoelen en parasol.
Appartement La Torre (60 m2, 2 + 2 pers.):
Eerste verdieping: woon-/eetkamer met 2-pers.sofabed en open haard, keuken, 2-pers. slaapkamer, badkamer met douche. Dit appartement kan gekoppeld worden met appartement Il Poggio. Er is ruimte buiten op enkele meters afstand van de trap die naar het appartement leidt, met tafel, stoelen en parasol.
Appartement Il Poggio (60 m2, 2 + 2 pers.):
Eerste verdieping: woon-/eetkamer met keukenhoek, 2-pers. sofabed en open haard, 2-pers. slaapkamer, badkamer met douche. Dit appartement kan gekoppeld worden met appartement La Torre. Er is ruimte buiten op enkele meters afstand van de trap die naar het appartement leidt, met tafel, stoelen en parasol.
Appartement Il Fienile (60 m2, 2 + 2 pers.):
Begane grond: woon-/eetkamer met keukenhoek en 2-pers. sofabed, 2-pers. slaapkamer, badkamer met douche, ruimte buiten ( 12 m2) met tafel, stoelen en parasol.
Appartement Le Querce (90 m2, 4 + 2 pers.):
Begane grond: woon-/eetkamer/keuken met open haard, 2 2-pers. slaapkamers, twee badkamers met douche, en een open vide met 2 -1-pers. bedden. Er is een overdekt terras (20 m2) met tafel en stoelen en een privétuin (80 m2). De appartementen Le Querce en La Limonaia kunnen eventueel via het terras en de vide samengevoegd worden tot een groot appartement voor 12 personen.
Appartement La Limonaia (90 m2, 4 + 2 pers.):
Begane grond: woon-/eetkamer/keuken met open haard, 2 2-pers. slaapkamers, twee badkamers met douche, en een open vide met 2 1-pers. bedden. Er is een overdekt terras (20 m2) met tafel en stoelen en een privétuin (80 m2). De appartementen La Limonaia en Le Querce kunnen eventueel via het terras en de vide samengevoegd worden tot een groot appartement voor 12 personen.

Mogelijkheden voor sport/excursies:
U kunt hier wandelen en er met de mountainbike (bergachtig terrein!!) op uit. Paardrijden 7 km, tennis 7 km, vissen 5 km, rafting 40 km, golfclub 40 km. Watersporten bij het Lago di Trasimeno. Er zijn genoeg interessante uitstapjes te maken in de omgeving, zoals bijv. naar de stad Amelia, een charmante Middeleeuwse stad op een heuveltop, gelegen tussen de rivieren de Tiber en de Neva. Gedurende de maanden juli en augustus worden hier veel evenementen georganiseerd, maar de stad is op zich al een bezoek waard; Assisi, een pelgrimsstad van grote betekenis; Todi, met vele historische monumenten en een beroemde antiekmarkt in het zomerseizoen, Spoleto met het Festival dei Due Mondi en de Cascate delle Marmore, de hoogste waterval in Europa; tenslotte Orvieto, een artistieke stad waar veel keramiek wordt geproduceerd en in augustus wordt hier dan ook een grote tentoonstelling van keramische voorwerpen georganiseerd. Ook Perugia, een heel gezellige stad met een kosmopolitische sfeer, mag u beslist niet overslaan. Zelfs een dagje Rome zou mogelijk zijn. Bovendien is het zuiden van Toscane ook heel gemakkelijk te bereiken, zoals Montepulciano en Montalcino.

Afstanden: (aantal km. bij benadering)
Dichtstbijzijnde winkels 6 km, Perugia 25, Assisi 27, Todi 32, Spoleto 42, Montefalco 20, Bettona 8, Deruta 9, Siena 110, Firenze 150, Rome 170, strand 150 km.

playvorigeeerstevolgendeplaystopplay

1 (52)

 AGRITURISMO FORTE SORGNANO
 AGRITURISMO FORTE SORGNANO
 AGRITURISMO FORTE SORGNANO
 AGRITURISMO FORTE SORGNANO
 AGRITURISMO FORTE SORGNANO
 AGRITURISMO FORTE SORGNANO
 AGRITURISMO FORTE SORGNANO
 AGRITURISMO FORTE SORGNANO
 AGRITURISMO FORTE SORGNANO
 AGRITURISMO FORTE SORGNANO
 AGRITURISMO FORTE SORGNANO
 AGRITURISMO FORTE SORGNANO
 AGRITURISMO FORTE SORGNANO
 AGRITURISMO FORTE SORGNANO
 AGRITURISMO FORTE SORGNANO
 AGRITURISMO FORTE SORGNANO
 AGRITURISMO FORTE SORGNANO
 AGRITURISMO FORTE SORGNANO
 AGRITURISMO FORTE SORGNANO
 AGRITURISMO FORTE SORGNANO
 AGRITURISMO FORTE SORGNANO
 AGRITURISMO FORTE SORGNANO
 AGRITURISMO FORTE SORGNANO
 AGRITURISMO FORTE SORGNANO
 AGRITURISMO FORTE SORGNANO
 AGRITURISMO FORTE SORGNANO
 AGRITURISMO FORTE SORGNANO
 AGRITURISMO FORTE SORGNANO
 AGRITURISMO FORTE SORGNANO
 AGRITURISMO FORTE SORGNANO
 AGRITURISMO FORTE SORGNANO
 AGRITURISMO FORTE SORGNANO
 AGRITURISMO FORTE SORGNANO
 AGRITURISMO FORTE SORGNANO
 AGRITURISMO FORTE SORGNANO
 AGRITURISMO FORTE SORGNANO
 AGRITURISMO FORTE SORGNANO
 AGRITURISMO FORTE SORGNANO
 AGRITURISMO FORTE SORGNANO
 AGRITURISMO FORTE SORGNANO
 AGRITURISMO FORTE SORGNANO
 AGRITURISMO FORTE SORGNANO
 AGRITURISMO FORTE SORGNANO
 AGRITURISMO FORTE SORGNANO
 AGRITURISMO FORTE SORGNANO
 AGRITURISMO FORTE SORGNANO
 AGRITURISMO FORTE SORGNANO
 AGRITURISMO FORTE SORGNANO
 AGRITURISMO FORTE SORGNANO
 AGRITURISMO FORTE SORGNANO
 AGRITURISMO FORTE SORGNANO
 AGRITURISMO FORTE SORGNANO
BelvedereBelvedere

Belvedere

Belvedere

BelvedereBelvedere

Belvedere

Belvedere

FienileFienile

Fienile

Fienile

GineproGinepro

Ginepro

Ginepro

GranaioGranaio

Granaio

Granaio

GranaioGranaio

Granaio

Granaio

PoggioPoggio

Poggio

Poggio

PoggioPortico

Poggio

Portico

PorticoPortico

Portico

Portico

PorticoPortico

Portico

Portico

Torre AGRITURISMO FORTE SORGNANO

Torre

Querce/LimonaiaQuerce/Limonaia

Querce/Limonaia

Querce/Limonaia

Querce/LimonaiaQuerce/Limonaia

Querce/Limonaia

Querce/Limonaia

UlivetoUliveto

Uliveto

Uliveto

 AGRITURISMO FORTE SORGNANO AGRITURISMO FORTE SORGNANO

Restaurant AGRITURISMO FORTE SORGNANO

Restaurant

 AGRITURISMO FORTE SORGNANO AGRITURISMO FORTE SORGNANO

 AGRITURISMO FORTE SORGNANO AGRITURISMO FORTE SORGNANO

 AGRITURISMO FORTE SORGNANO AGRITURISMO FORTE SORGNANO

 AGRITURISMO FORTE SORGNANO AGRITURISMO FORTE SORGNANO

 AGRITURISMO FORTE SORGNANO AGRITURISMO FORTE SORGNANO

 AGRITURISMO FORTE SORGNANO AGRITURISMO FORTE SORGNANO

 AGRITURISMO FORTE SORGNANO AGRITURISMO FORTE SORGNANO

 AGRITURISMO FORTE SORGNANO AGRITURISMO FORTE SORGNANO

Faciliteiten

  • huisdieren toegestaan
  • internet bij receptie
  • zwembad (gemeenschappelijk gebruik)

Aantal pers.

Laagseizoen

Middenseizoen

Hoogseizoen

27/4 - 4/5
25/5 - 29/6
31/8 - 21/9
7/1 - 13/1

29/6 - 6/7
24/8 - 31/8
21/12 - 28/12
5/1 - 11/1/2019

20/4 - 27/4
6/7 - 24/8
28/12 - 11/1/2020

Huurprijs p/w Il Portico

2 + 2

550

750

1100

L' Uliveto

2 + 2

550

750

1100

Il Belvedere

2 + 2

550

750

1100

Il Granaio

2 + 2

550

750

1100

Il Ginepro

2 + 2

550

750

1100

La Torre

2 + 2

550

750

1100

Il Poggio

2 + 2

550

750

1100

Il Fienile

2 + 2

550

750

1100

Le Querce

4 + 2

790

1100

1650

La Limonaia

4 + 2

790

1100

1650

De prijzen staan vermeld in Euro's
Voor andere periodes dan hierboven vermeld zijn prijzen op aanvraag beschikbaar

Bijzonderheden:

De huurprijs geldt per week, van zaterdag tot zaterdag. In het laagseizoen zijn op verzoek andere periodes mogelijk. Er zijn ook enkele hotelkamers; prijzen hiervoor op aanvraag beschikbaar


Inbegrepen bij de huurprijs: water, gas, elektriciteit, gebruik bed-, bad- en keukenlinnen, waarbij wordt uitgegaan van wekelijkse wisseling, gebruik kinderstoel, WiFi Internet, gebruik zwembad, tafeltennis, voetbalveld, volleybalveld, bowling, biljart, fitness, mountainbikes, barbecue en speeltuin. Geen extra kosten voor gebruik sofabed


Niet inbegrepen bij de huurprijs: toeristenbelasting, gebruik babybedje (lakentjes aanwezig) € 10,00 per dag en € 40,00 per week, kosten voor verwarming naar verbruik (€ 3,80 per m3), eindschoonmaak € 40,00 voor de 2-kamerappartementen en € 50,00 voor de 3-kamerappartementen, gebruik wasmachine € 8,00 per keer, extra bed € 10,00 per nacht en € 50,00 per week, ontbijtbuffet: € 7,- p.p., lunch/diner complete maaltijd: vanaf € 25,- p.p. exclusief drank (voor kinderen is een korting van toepassing), gebruik Spa-welness. Deze kosten dienen ter plaatse te worden voldaan


Bij aankomst is een waarborgsom verschuldigd van € 150,00


Check-in op de dag van aankomst tussen 15.00 en 19.00 uur. Check-out op de dag van vertrek voor 10.00 uur


Honden zijn toegestaan (max. 1), mits aangevraagd bij boeking en door ons bevestigd; extra kosten € 5,00 per dag


Het zwembad (7 x 14 m, diepte 1,50 - 2 m) is geopend van 1 mei tot 30 september, afhankelijk van de weersomstandigheden


Er wordt Engels gesproken


Openbaar vervoer: Treinstation in Perugia


Dit zijn niet-roken appartementen; op uw terras kunt u natuurlijk wel uw sigaartje/sigaret roken


Extra services: Kookcursussen, keramiekcursussen, outdoor teambuilding, motorrijden, yoga, organiseren van proeverijen, bezoek aan cantina’s en olijfpersen, shuttleservice van en naar vliegveld, persoonlijke chauffeur/gids € 25,00 per uur + benzinekosten, excursies in het wildreservaat,extra schoonmaak vanaf € 15,00 per uur, extra set bedlinnen € 6,00 p.p., extra set badlinnen € 5,00, shopping service 15,00 per uur + de kosten van de boodschappen, babysitter € 15,00 per uur, kok € 25,00 per uur + de kosten van de ingrediënten

Uw favorieten

reserverenPDF brochureUw ervaring

Een vakantie met huisdieren

Disclaimer