PALAZZO FONTI

beschrijving
foto's
faciliteiten
prijs
kaart

Beschrijving algemeen:
In Le Marche leefde in de 14e eeuw een dichter die zijn streek beschreef als "het land van de golvende heuvels". De Marche is gelegen in het midden van ItaliŰ tussen de Emilia Romagna, Toscane, UmbriŰ, Lazio en Abruzzo. Het heeft een lange kustlijn van ongeveer 170 km, met als voornaamste steden Ancona, Ascoli Piceno, Macerata, Pesaro en Urbino.

Het hele gebied zou je kunnen omschrijven als een openluchtmuseum. U vindt hier een enorme verscheidenheid aan landschappen: prachtige stranden (bijv. Monte Conero), golvende heuvels met lieflijke dalen en hoge bergen met eeuwige sneeuw op de toppen. Natuurlijk is ook deze streek vol historie, met veel stadjes en dorpjes op heuvels en grote(re) steden waar de adel woonde of in ieder geval een tweede paleis bezat. Zelfs het kleinste gehucht herbergt juweeltjes uit vervlogen tijden. Er zijn musea, gevestigd in prachtige paleizen, waarin vele kunstschatten te vinden zijn, archeologische opgravingen, oude theatertjes, bibliotheken, vele Romaanse en Gotische kerken en een aantal kastelen en forten. De theatertjes zijn net beeldschone bonbondoosjes, gebouwd in opdracht van de adel om voorstellingen "entre nous" te kunnen realiseren.

De belangrijkste bibliotheek bevindt zich in het prachtige stadje Fermo; de auteur Marco Rotunno, die een groot deel van de aanwezige, zeer oude boeken heeft bestudeerd en ontzettend veel over deze streek kan vertellen, heeft mij rondgeleid. De bibliotheek was onderdeel van de eerste universiteit die in Le Marche werd gesticht. Ik was eens in Fermo op een zaterdag vˇˇr Moederdag, en zag het hele Piazza del Popolo als ÚÚn kleurenzee in de schakeringen wit, roze en rood: een ware oceaan van azaleaĺs moest er voor zorgen dat geen enkel kind met een nog levende moeder ook maar ÚÚn excuus zou kunnen hebben om op Moederdag zonder een bloeiende plant bij La Mama aan te komen.

Er is nog iets bijzonders te zien in Fermo: in de kerk bovenop de heuvel bevindt zich een tombe van een dame die, volgens de overlevering, heel mooi moet zijn geweest. Toen zij stierf heeft haar echtgenoot maandenlang naast haar tombe doorgebracht. Met haar zijn een aantal bijzondere juwelen begraven. Maar .... ongeveer 8 jaar na haar dood heeft ôhet dievengildeö getracht de tombe te openen om de juwelen te ontvreemden, maar dat lukte niet. Vervolgens heeft ditzelfde gilde een gedeelte uit de buitenmuur van de kerk gesloopt om het van die kant maar eens te proberen. Kijkt u aan de buitenkant van de lange muur: het is nog precies te zien waar de muur is uitgebroken. Men heeft er een klein kruisje op aangebracht; misschien om het schuldgevoel af te kopen?

De majestueuze Apennijnen vormen de natuurlijke grens tussen deze streek en de reeds genoemde regio's UmbriŰ en Toscane. De Romeinse Sibillen, priesteressen die onder invloed van bedwelmende rook voorspellingen deden, hadden hun heilige grotten in dit gebied.

Rijdend door het groene land van Le Marche arriveert men bij de schitterende omgeving rondom Macerata, met zijn Sferisterio, een soort "arena van Verona", waar in het seizoen duizenden mensen vanuit de gehele wereld hun favoriete operasterren komen beluisteren. De stad Loreto is een bezoek waard vanwege het Casa Santa en de bijbehorende kerk. Jaarlijks wordt deze stad bezocht door miljoenen pelgrims. Ook vinden er in dit gebied vele religieuze en volksfeesten plaats gedurende het hele jaar.

Ook culinair valt hier veel te genieten; teveel om op te noemen. Probeert u in elk geval in Ancona de traditionele vissoep en in Macerata de kip. Bovendien worden vele gerechten "op smaak gemaakt" door die hele bijzondere paddenstoel, de truffel. En vergeet u vooral niet deze heerlijke gerechten weg te spoelen met de kwalitatief hoogstaande wijnen uit deze streek, zoals bijv. de Metauro of een Vernaccia: robijnrode "verrukkingen" met allure, kunnen wij stellen.

In deze prachtige regio staat het Palazzo Fonti, een uniek gebouw op een unieke plek, nl. op een heuvel, met aan de voet van deze heuvel een klein dorp, Montebello. De villa was ooit het huis van de burgemeester van Montebello, maar is recent gerenoveerd en voorzien van alle moderne gemakken. Het gebouw herbergt nu 6 appartementen die ook als 12 hotelkamers gebruikt kunnen worden; elk appartement is namelijk voorzien van 2 moderne badkamers met regendouches. De appartementen zijn voorzien van een volledig ingerichte keuken. De inrichting is modern en comfortabel, met aandacht voor detail. Het palazzo staat op een terrein ter grootte van 2 ha. U kunt hier genieten van rondom 360 graden uitzicht, er is een mooi zwembad, een park, een olijfgaard met 80 bomen en diverse fruitbomen. Alle appartementen zijn voorzien van een balkon of terras. De eigenaresse, Ada, is bijzonder vriendelijk en gastvrij en bovendienů. Nederlands! Binnen een straal van 10 km rond Palazzo Fonti bevinden zich meerdere restaurants in diverse prijssegmenten en menuĺs.

Onze conclusie: een heerlijk vakantieverblijf in een toeristisch aantrekkelijk maar nog heel rustig gebied, met prachtige vergezichten; geschikt voor kleine families, maar ook voor een grote groep met speciale wensen/thema's (om maar wat te noemen: wandelvakantie, yogalessen, kooklessen, huwelijk, managementgroep) als het huis in zijn geheel wordt gehuurd. Grote prÚ: hebt u behoefte aan de levendigheid van stad en strand dan is bijv. Fano snel bereikbaar.

Faciliteiten:
Parkeerruimte, park, zwembad (gemeenschappelijk gebruik), barbecue (gemeenschappelijk gebruik), WiFi-Internet, elektrische kookplaat met 4 kookpitten, oven, koelkast/vriezer, Italiaans koffiezetapparaatje (Moka), wasruimte met wasmachine, droger en strijkbenodigdheden (gemeenschappelijk gebruik), horren, kleine kinderspeelplaats. Verkoop van eigen producten.

Beschrijving appartementen:
Fontana di Trevi (2 + 2 pers.):
Eerste verdieping: dit appartement biedt uitzicht over het park, de heuvels en de bergen. Het is goed vertoeven op het balkon met dit mooie panorama.. Het appartement bestaat uit een woon-/eetkamer met keukenhoek, een badkamer. Verder is er nog een 2-pers.slaapkamer en een tweede badkamer. In de woonkamer bevindt zich een sofabed van goede kwaliteit voor twee personen.
Fontana del Pantheon (2 + 1 pers.):
Eerste verdieping: dit 3-persoons appartement biedt een mooi uitzicht over het dal van de rivier de Metauro. Het beschikt over een woon-/kamer met keukenhoek, een luxe 1-pers. sofabed en een badkamer. Daarnaast beschikt het appartement over een slaapkamer met een luxe bed voor twee personen en een tweede badkamer. Vanuit dit appartement heeft u direct toegang tot het balkon in de hal van de villa van waaruit u toegang heeft tot het 40 m▓ grote terras onder de pergola waar gelegenheid is om te zitten met uitzicht op het zwembad en het achterliggende heuvellandschap. Ook kunt u gebruik maken van een eigen terraslocatie in het park.
Fontana degli Artisti (2 + 2 pers.):
Eerste verdieping: dit appartement biedt u een enorm mooi uitzicht over zee en bergen. Door de zeven vensters en het balkon is het overdag en vooral in de avond genieten. Het bestaat uit een woon-/eetkamer met keukenhoek en 2-pers. sofabed, een badkamer, en een 2-pers. slaapkamer met eigen badkamer. Vanaf het balkon kunt u, omdat het op het oosten ligt, vooral in de ochtend genieten van de zon.
Fontana Maggiore (2 + 2 pers.):
Begane grond: dit appartement grenst aan het park waardoor het gevoel ontstaat over een grote tuin te beschikken, terwijl u bovendien heerlijk op uw eigen terras kunt bivakkeren. Het appartement ligt op het westen, waardoor het in de zomer heerlijk koel is en u Ĺs avonds kunt genieten van de zon. Het appartement bestaat uit een woon-/eetkamer met sofabed en keukenhoek, een badkamer, en een 2-pers. slaapkamer met eigen badkamer. Deze tweede badkamer is aangepast voor gasten met een lichamelijke beperking. Het appartement is ook met de auto goed te bereiken tot aan de deur.
Fontana dei Fiumi (2 + 1 pers.):
Begane grond: dit appartement is in een vrolijke kleur gestyled. Het beschikt over een woon-/eetkamer met 1-pers.sofabed, een keukenhoek en een badkamer. Daarnaast bevindt zich een 2-pers. slaapkamer met een tweede badkamer. Zowel de woonkamer als de slaapkamer hebben directe toegang tot een terras. Tevens kunt u gebruik maken van de eerste terrasplek in het park zodat u beschikt over een groot stuk tuin.
Fontana Tritone (2 + 1 pers.):
Begane grond: dit appartement is gelegen op de begane grond en heeft een prachtig terras met panoramisch uitzicht waar u kunt genieten van de opkomende zon. In het appartement bevindt zich een woonkamer-/eetkamer met 2-pers. sofabed, een keukenhoek en een badkamer. Via een hal komt u in de 2-pers. slaapkamer met eigen badkamer heeft. De toegang tot het (aparte) toilet bevindt zich in de hal.

Mogelijkheden voor sport/excursies:
Aan de kust natuurlijk alle watersporten zoals zwemmen, zeilen, surfen. Verder kunt u hier wandelen, met de mountainbike erop uit, tennissen 1 km., (gemeentebanen), golf course 25 km. Voor wat betreft bezienswaardigheden en leuke uitstapjes is de keus zo groot, dat u tijd tekort zult komen; bijv. de stad Urbino, bijna geheel omgeven door Middeleeuwse muren en met een Middeleeuwse wijk vol kerken en nauwe straatjes, Sirolo en Portonovo, twee stadjes, gelegen bij misschien wel de mooiste plek van De Marche, de Monte Conero, Loreto, gelegen hoog op een heuvel en waar volgens de overlevering het huis staat waarin de Maagd Maria is geboren, de havenstad Ancona en Senigallia, in het bezit van ÚÚn van de meest populaire stranden van de Adriatische kust (13 km. lengte) met vele toeristische voorzieningen. En dan nog Macerata, waar jaarlijks een beroemd operafestival wordt gehouden in het "Sferisterio", het Operafestival in Pesaro of het Jazz festival in Fano, de Grotten van Frassasi, u zou eigenlijk een keer op het terras van cafÚ Meletti een wijntje moeten drinken op het prachtige plein in Ascoli Piceno, de talloze "sagra's" in de steden en dorpen (feesten die met voedsel te maken hebben), enz. enz. Bij boeking ontvangt u uitgebreide streekinformatie en een lijst waarin alle evenementen zijn opgenomen. Wat we ook niet mogen vergeten te noemen: de factory-outlets. De Marche is de streek waar schoenen worden geproduceerd en als deze u belangstelling hebben, nu, dan kunt u uw hart ophalen. Leuk uitstapje voor kinderen: de dierentuin in Falconara.

Afstanden: (aantal km. bij benadering:)
Dichtstbijzijnde winkel in Montebello, 1 km, supermarkt, bank, apotheek en postkantoor in Orciano di Pesaro en Villanova, 6 km, Macerata 115 km, Fano 20 km (dichtstbijzijnde ziekenhuis), Porto Recanati 97 km, Ancona 80 km, Rimini 72 km, Sirolo 92 km, dichtstbijzijnde strand in Fano, 20 km.

playvorigeeerstevolgendeplaystopplay

1 (44)

 PALAZZO FONTI
 PALAZZO FONTI
 PALAZZO FONTI
 PALAZZO FONTI
 PALAZZO FONTI
 PALAZZO FONTI
 PALAZZO FONTI
 PALAZZO FONTI
 PALAZZO FONTI
 PALAZZO FONTI
 PALAZZO FONTI
 PALAZZO FONTI
 PALAZZO FONTI
 PALAZZO FONTI
 PALAZZO FONTI
 PALAZZO FONTI
 PALAZZO FONTI
 PALAZZO FONTI
 PALAZZO FONTI
 PALAZZO FONTI
 PALAZZO FONTI
 PALAZZO FONTI
 PALAZZO FONTI
 PALAZZO FONTI
 PALAZZO FONTI
 PALAZZO FONTI
 PALAZZO FONTI
 PALAZZO FONTI
 PALAZZO FONTI
 PALAZZO FONTI
 PALAZZO FONTI
 PALAZZO FONTI
 PALAZZO FONTI
 PALAZZO FONTI
 PALAZZO FONTI
 PALAZZO FONTI
 PALAZZO FONTI
 PALAZZO FONTI
 PALAZZO FONTI
 PALAZZO FONTI
 PALAZZO FONTI
 PALAZZO FONTI
 PALAZZO FONTI
 PALAZZO FONTI
App. Degli ArtistiApp. Degli Artisti

App. Degli Artisti

App. Degli Artisti

App. Degli ArtistiApp. Degli Artisti

App. Degli Artisti

App. Degli Artisti

App. Dei FiumiApp. Dei Fiumi

App. Dei Fiumi

App. Dei Fiumi

App. Dei FiumiApp. Fontana Trevi

App. Dei Fiumi

App. Fontana Trevi

App. Fontana TreviApp. Fonte Maggiore

App. Fontana Trevi

App. Fonte Maggiore

App. Fonte MaggioreApp. Fonte Maggiore

App. Fonte Maggiore

App. Fonte Maggiore

App. Fonte PantheonApp. Fonte Pantheon

App. Fonte Pantheon

App. Fonte Pantheon

App. Fonte PantheonApp. Fonte Pantheon

App. Fonte Pantheon

App. Fonte Pantheon

App. Fontana TritoneApp. Fontana Tritone

App. Fontana Tritone

App. Fontana Tritone

App. Fontana Tritone PALAZZO FONTI

App. Fontana Tritone

Barbecue PALAZZO FONTI

Barbecue

MontebelloOmgeving

Montebello

Omgeving

Panorama PALAZZO FONTI

Panorama

UitzichtZonsopkomst

Uitzicht

Zonsopkomst

 PALAZZO FONTI PALAZZO FONTI

Faciliteiten

 • barbecue
 • horren
 • internet
 • kinderbedje
 • kinderspeelplaats
 • kinderstoel
 • park
 • parkeerruimte
 • tafel en stoelen buiten
 • tuin omheind
 • wasdroger (gemeenschappelijk gebruik)
 • wasmachine (gemeenschappelijk gebruik)
 • zwembad (gemeenschappelijk gebruik)

Aantal pers.

Laagseizoen

Middenseizoen

Hoogseizoen

15/4 - 8/7
2/9 - 28/10

8/7 - 2/9

Huurprijs per app. p/w

3/4

0

0

1075

De prijzen staan vermeld in Euro's
Voor andere periodes dan hierboven vermeld zijn prijzen op aanvraag beschikbaar

Bijzonderheden:

De huurprijs geldt per week, van zaterdag tot zaterdag. Deze appartementen hebben 1 slaapkamer. Een extra slaapkamer is mogelijk; prijzen hiervoor op aanvraag beschikbaar. In het laagseizoen zijn op verzoek andere periodes mogelijk; de minimale boekingsperiode is dan 3 overnachtingen


Inbegrepen bij de huurprijs: water, gas, elektriciteit, gebruik bed-, bad- en keukenlinnen, waarbij wordt uitgegaan van wekelijkse wisseling, gebruik kinderstoel, WiFi Internet, gebruik zwembad, barbecue, en de eindschoonmaak. Geen extra kosten voor gebruik sofabed


Niet inbegrepen bij de huurprijs: toeristenbelasting, kosten voor verwarming naar verbruik, gebruik babybedje (lakentjes aanwezig) Ç 25,00 per week, extra bed Ç 50,00 per week, gebruik wasmachine Ç 5,00 per keer. Deze kosten dienen ter plaatse te worden voldaan


Er wordt geen waarborgsom geheven; eventueel veroorzaakte schade dient uiteraard wel te worden vergoed


Check-in op de dag van aankomst tussen 17.00 en 22.00 uur. U wordt verzocht eventuele vertraging telefonisch te melden. Check-out op de dag van vertrek voor 10.00 uur


Huisdieren zijn niet toegestaan


Het zwembad (7 x 34 m, diepte 1,50 ľ 2.50 m) is geopend van eind april tot eind oktober, afhankelijk van de weersomstandigheden


Er wordt Engels, Duits, Italiaans en Nederlands gesproken


Openbaar vervoer: treinstation in Fano (20 km), richting Ascona en Bologna; bushalte in de straat met verbinding naar Tavernelle (7 km) en naar Fano (20 km)


Dit zijn niet-roken appartementen; op uw terras kunt u natuurlijk wel uw sigaartje/sigaret roken


Extra services: Badlakens te huur (Ç 5,00 per stuk), extra wisseling linnen (extra kosten), ontbijtservice Ç 7,50 p.p., extra schoonmaakservice, babysitter (in het hoogseizoen), kok, culinaire avonden: vanaf Ç 25,00 p.p. Op verzoek en tegen extra kosten kunnen workshops worden georganiseerd, bijv. pasta maken, pesto maken, een Italiaanse maaltijd samenstellen met onbekende groenten en fruit; ook kunt u zelf ideeŰn aandragen voor workshops

Uw favorieten

reserverenPDF brochureUw ervaring

Disclaimer