VILLA GONZO

Te boeken vanaf: 4700 euro per week

beschrijving
foto's
prijs
kaart
beschikbaarheid

Beschrijving landgoed:
Het landgoed waar Villa Gonzo onderdeel van is, ligt op de heuvels die op de Val dĺOrcia neerblikken; een, vooral in deze tijd waar iedereen alles al ontdekt en gezien heeft, nog wonderbaarlijk intact gebleven stukje natuur in het zuiden van Toscane. Het ligt halverwege Florence en Rome, maar ook binnen gemakkelijk bereik van andere, grote cultuursteden zoals Siena, Arezzo, Perugia, Assisi en Orvieto.

Middeleeuwse en Renaissance juweeltjes zoals Pienza, Montepulciano, Montichiello en Montalcino (stuk voor stuk absoluut een bezoek waard) liggen op slechts enige tientallen kilometers afstand. Het is heerlijk wandelen door de bossen en over de zo karakteristieke kleiheuvels van de ôCrete Senesiö. Heerlijk eten kan men hier ook; zelfs in andere streken van Toscane wordt zuinigjes toegegeven dat de keuken goed is en dat zegt heel wat; feitelijk alles! De beste wijnen van Toscane komen uit deze streek, zoals de Vino Nobile, de Nobele Wijn, uit Montepulciano en de Brunello uit o.a. Montalcino. Er zijn talloze lokale ôproefstationsö. Culturele evenementen worden nagenoeg het gehele jaar georganiseerd, en vergeet u vooral de lokale ôsagraĺsö niet; de Italianen zijn meesters in het organiseren van ware eetfestijnen met themaĺs die allemaal met voedsel te maken hebben. Zoĺn sagra is erg gezellig en de kosten zijn minimaal.

Het uitzicht vanaf het landgoed strekt zich uit over de vallei met op de achtergrond de kegelvormige, uitgedoofde vulkaan Monte Amiata die alles overheerst. De vallei staat op de lijst van de UNESCO, als zijnde een stukje wereld dat vanwege de natuurlijke zowel als culturele schoonheden pertinent bewaard moet blijven. De heuvels achter het landgoed zijn bebost, en de oude wegen die de boerderijen met elkaar verbonden worden nu intact gelaten, zodat wandelaars naar hartenlust kunnen genieten van alle schoons van zowel flora als fauna.

Te midden van de velden liggen de ôCrete Senesiö die deze streek zo karakteristiek maken. Het zijn vaak vreemde ômaanlandschappenö van kleiheuvels en bosschages die een natuurlijke habitat bieden aan dieren zoals reeŰn, wilde zwijnen, stekelvarkens, hazen en vogels. Nog geen vijftig jaar geleden, toen deze streek zo ontzettend arm was dat vele boeren niet wisten hoe hun gezinnen te voeden, is er getracht deze heuvels te transformeren tot productieve landbouwgronden. Nu de streek, mede dankzij de goede wijnen, tot welvaart is gekomen worden de nog overgebleven ôcreteö streng beschermd. Vogels en hazen kunnen zich ongestoord voortplanten, en de jacht is ter plekke ten strengste verboden.

De grote villa op het landgoed werd in de 2e helft van de 15e eeuw gebouwd als overnachtingplaats voor pelgrims en kooplieden die een slaapplaats nodig hadden langs de drukke weg (Via Francigena) naar (en van) Rome. Het landgoed werd in 1924 gekocht door leden van een bekende adellijke familie die echt hun leven hebben gewijd aan het brengen van welvaart en sociale verbeteringen in deze toen zo arme landstreek. Nu wordt het landgoed, een prachtige combinatie van bossen, gecultiveerde velden en olijfgaarden, beheerd door hun dochters, Benedetta en Donata. De tuin is ontworpen door de Engelse tuinarchitect Cecil Pinsent, en wordt beschouwd als een ideale combinatie van puur landschap en 20e eeuwse tuinarchitectuur, waarbinnen zowel de Italiaanse als de Engelse tuintradities een fraai huwelijk hebben gesloten.

Het landgoed is bovendien een centrum geworden voor culturele en artistieke evenementen. Het middeleeuwse kasteel op het landgoed is het thuis van een internationaal muziekfestival, ôIncontri in Terra di Sienaö. Een grote, ingelijste foto van de wereldvermaarde violist Yehudi Menuhin in de receptie is hier getuige van. Hij kwam er spelen, en werd een geliefd familievriend.

De huizen op het landgoed zijn volledig gerestaureerd en voorzien van alle moderne gemakken, zonder de oorspronkelijkheid van de gebouwen geweld aan te doen. U kunt genieten van een heerlijke vakantie, volledig volgens het motto van Elisabeth Travel: ômemories are made of thisö. En wilt u meer te doen hebben dan zelf te relaxen, rond te rijden en van het heerlijk nietsdoen te genieten? De manager van het landgoed kan u daarbij behulpzaam zijn, in perfect Engels.

Beschrijving villa:
Villa Gonzo is gelegen in open boerenland en is omgeven door korenvelden en zonnebloemen aan een kant en een klein bos en vreemd gevormde kleiheuvels en bosjes die het lokale landschap karakter geven aan de andere kant. Een bochtige ongeplaveide weg, omgeven door eikenbomen, langs een smal waterstroompje geeft al een indruk van de vredige sfeer die het huis omgeeft.

Het huis is gebouwd met de lokale steensoort en begroeid met klimrozen, kamperfoelie en klimop en omringd door een tuin met Mediterrane planten, zoals rozemarijn, salie en tijm. Het zwembad heeft als achtergrond de kenmerkende kleiheuvels van de streek; wilde rozen en bremstruiken mengen zich met de landelijke omgeving. Aan een kant van het huis staat het poolhouse, met daarin een buitenkeuken voor het bereiden van heerlijke maaltijden buiten. Een pergola begroeid met druivenplanten en blauwe regen zorgt voor schaduw boven de grote tafel.

De belangrijkste woonvertrekken bevinden zich op de eerste verdieping, die word bereikt via een buitentrap die leidt naar een ruime living met open haard. De muren zijn in een lichte kleur geverfd. De aangrenzende typische Toscaanse keuken is voorzien van een open haard op verhoogd niveau, zodat het koken makkelijker wordt gemaakt. De wanden in de keuken zijn blauw geverfd, in de karakteristieke stijl van oude boerenkeukens in Toscane; de blauwe kleur houdt namelijk de vliegen uit de keuken, zo dacht menů.. De koeienstal op de begane grond is verbouwd tot een enorme ôzomerkamerö met uitzicht op de tuin. Een 2-pers. kamer met 2 originele antieke bedden met en suite badkamer bevindt zich eveneens op de begane grond. De overige slaapkamers bevinden zich op de eerste verdieping.

Tuin: poolhouse met buitenkeuken, ruime pergola voor maaltijden buiten, toilet en kleedruimte, zwembad van 6 x 12 m, overdekte parkeerplaats .De tuin heeft een oppervlakte van 1,5 ha.

Faciliteiten:
Receptie, parkeerruimte, tuin met tuinmeubilair, zwembad, open haard, koelkast/vriezer, afwasmachine, oven, 4 burners, elektrische waterketel, wasmachine, toaster, magnetron, satelliet-TV, CD-stereo, DVD, mobiele fans op de slaapkamers, screens, strijkbenodigdheden, haardroger, Italiaans koffiezetapparaat (niet elektrisch) en een Frans koffieapparaat. Op het landgoed bevinden zich een tennisbaan, een trampoline en een kinderspeelplaats (bedenkt u echter dat de afstanden groot zijn). WiFi-Internetaansluiting. Er is een klein restaurant op het terrein.

Mogelijkheden voor sport/excursies:
Wandelen en fietsen. Het is, voor ons althans, al een genoegen om gewoon maar een beetje door het landschap te rijden. De stad Pienza moet u zeker bezoeken. In deze prachtige stad zijn veel leuke winkels waar u de lokale producten kunt aanschaffen; heerlijke olijfolie, wijnen, Pecorino-kaas enz. Kijkt u in deze plaats ook even naar de prachtige smeedijzeren voorwerpen bij Biagotti. Ook Montichiello is, al is het heel klein, de moeite van een bezoek waard. Bekijkt u het Teatro Povero (het ôarmentheaterö) en houdt u van linnen: naast de kerk is een kleine winkel waar beddenspreien, handdoeken etc. van puur linnen worden verkocht. Ook meer dan een bezoek waard zijn Montalcino en Montepulciano (veel wijnhuizen waar u naar hartenlust kunt proeven en kopen).

Nadat het landgoed in 1924 werd aangekocht door Antonio en Iris Origo gaf het echtpaar de Engelse architect Cecil Ross Pinsent, die eerder uitstekend werk had verricht aan Villa I Tatti (de beroemdste bewoner van deze villa was Bernard Berenson in de Anglo-Amerikaanse periode, in de jaren 1920 e.v ) in Fiesole, de opdracht de gebouwen te reconstrueren en een grote tuin aan te leggen.

LEESTIP: wilt u meer weten over Villa I Tatti en Bernhard Berenson, alsmede over de vele Engelse beroemdheden (schrijvers en schilders die in het begin van de twintigste eeuw in Toscane een geweldig en interessant leven leidden) dan is het boek "Een jeugd in Toscane" van Kinta Beevor een absolute aanrader; een bijzonder boek over het gezin Waterfield. Kinta was de dochter van Aubrey Waterfield, een beroemde Engelse schilder. Enkele van zijn werken hangen in de Tate Gallery in Londen; de door hem gemaakte fresco's in zijn kasteel La Fortezza della Brunella in nog steeds een arme streek in Toscane, Aulla, zijn in de oorlogsperiode helaas verloren gegaan. Maar over deze familie is nog veel meer interessants te vermelden.
Ik heb het kasteel, waar niemand meer komt, bezocht en werd erdoor geraakt; zo leeg en verlaten maar met zo'n bijzonder interessante en levendige geschiedenis; het is een trieste zaak en een beter lot waard.

Montepulciano is een mooie stad, gelegen op een heuvel, en bekend vanwege de Vino Nobile di Montepulciano, een wijn die al sinds 200 jaar door kenners wordt geprezen en die nu zeker kan worden beschouwd als een van de beste van ItaliŰ. De vele kerken en paleizen, de steile straatjes en steegjes en de wijngaarden zijn een bezoek zeker waard. Op een heldere dag kunt u genieten van een groots panorama over het omringende landschap tot aan de Monte Subasio bij Assisi, de Monte Amiata, de Val d' Orcia, de stad Pienza en zelfs de torens van Siena.

De stad Montalcino is eveneens prachtig gelegen op een heuvel; de stad wordt al bewoond sinds de Etruskische periode en is omringd door wijn- en olijfgaarden. Het is een rustige en aantrekkelijke stad met mooie gebouwen, pleinen gevuld met bloemen, en in veel winkels kunt u de Brunello del Montalcino aanschaffen: een wijn waar ook helemaal niets mis mee is om het zo maar eens uit te drukken......

Pienza, de onafgemaakte stad, werd gesticht door Paus Pius II in het jaar 1459. In slechts 3 jaar waren de kathedraal, het pauselijk en bisschoppelijk paleis en het centrale deel van de stad gereed, maar het omvangrijke project stopte abrupt toen Pius 2 jaar na de inwijding van de kathedraal stierf. Ook deze stad is een bezoek absoluut waard.

De Val d' Orcia, volgens ons het mooiste deel van Toscane, is een weidse vallei ten zuiden van Siena waardoor de oude Via Francigena (de hoofdroute die Rome met het noorden verbond) liep, langs kastelen en steden beschermd door forten, waarvan sommige zelfs uit de 8e eeuw stammen. Bezoekt u in elk geval San Quirico d' Orcia: er is een tuin daterend uit de Renaissance-periode, de Horti Leonini, en de westelijke stadspoort en de Collegiata, de belangrijkste kerk, zijn zeker interessant.

Een absolute must is Monte Oliveto Maggiore. Deze abdij is gesticht door drie adellijke heren uit Siena, die het stadsleden opgaven voor een leven gewijd aan religie en bidden; de orde is een afsplitsing van de Benedictijnen. Er zijn hier werkelijk prachtige fresco's te bewonderen die het leven van San Benedict in beeld brengen, geschilderd door Signorelli en Sodoma. Het is een magische en serene plek midden in een uitzonderlijk mooi landschap. Bovendien is er een goed restaurant waar u tijdens uw bezoek heerlijk zou kunnen lunchen. Er wonen nog ongeveer 12 monniken die gespecialiseerd zijn in o.a. de restauratie van oude boeken.

Sant' Anna in Camprena is een klooster langs de weg tussen Pienza en San Quirico d' Orcia. Deze zeer romantische setting van deze locatie speelt een rol in de film The English Patient. Er is nog een fresco te vinden van de renaissance schilder Giovanni Antonio Bazzi, bekend als Il Sodoma.

Sant' Antimo is beslist een van de mooiste Romaanse gebouwen in heel Italie; het is een prachtige combinatie van steen, albast uit Volterra, fresco's en houtsnijwerk. Het klooster wordt nu gerund door een groep Franse monniken die enkele malen per dag de mis opdragen onder begeleiding van Gregoriaanse gezangen.

Toscane is ook beroemd vanwege de hete bronnen, met als meest spectaculaire Saturnia in het zuiden. Vlakbij het landgoed bevindt zich het dorp Bagno Vignoni, dat al populair is sinds de Etruskische periode. Een van de leden van de familie De Medici, Lorenzo, bouwde het prachtige piazza-zwembad met arcades; deze plek werd door Tarkovsky gebruikt voor zijn surrealistische scenes in de film Nostalgia. Toegegeven: Bagno Vignoni staat waarschijnlijk te boek als 's werelds kleinste thermale spa, met 1 hotel met een openbaar zwembad, toch is het de moeite van een bezoek waard.

Fashionistas kunnen zich compleet te buiten gaan in de beroemde Prada outlet, die ligt aan de weg naar Florence.

Tip: Een trattoria, met een aantrekkelijke menukaart van locale gerechten, ligt direct onderaan de heuvel; een aangename wandeling.

Afstanden: (aantal km. bij benadering)
Het huis ligt op een afstand van ongeveer 4/5 km. van het centrum van het landgoed en is te bereiken via een ongeplaveide weg van 2 km (privÚ weg). Het dichtstbijzijnde dorp is Contignano, aan de andere kant van de Orcia rivier, op een afstand van 7 km. Hier vindt u een kleine winkel met de eerste levensmiddelen, een slager, een bar en een groente- en fruitwinkel. Alle soorten winkels, postkantoor, apotheek, grote supermarkt etc. in Chianciano Terme, 10 km, Montepulciano 11, Chiusi 12, Pienza 21, Montalcino 41, Orvieto 56, Arezzo 72, Siena 85, Perugia 92, Florence 128. Florence en Rome zijn gemakkelijk binnen anderhalf uur te bereiken per trein (station Chiusi)

Indeling (294 m2, 10 pers.):
Begane grond: ruime ôzomerkamerö (70 m2), kamer met 2 bedden met en suite badkamer met douche.
Eerste verdieping: grote, centrale living met open haard, eetkeuken met open haard, 2 2-pers. slaapkamers met en suite badkamers met douche, 2-pers. slaapkamer, kamer met 2 bedden, badkamer met bad.

playvorigeeerstevolgendeplaystopplay

1 (28)

 VILLA GONZO
 VILLA GONZO
 VILLA GONZO
 VILLA GONZO
 VILLA GONZO
 VILLA GONZO
 VILLA GONZO
 VILLA GONZO
 VILLA GONZO
 VILLA GONZO
 VILLA GONZO
 VILLA GONZO
 VILLA GONZO
 VILLA GONZO
 VILLA GONZO
 VILLA GONZO
 VILLA GONZO
 VILLA GONZO
 VILLA GONZO
 VILLA GONZO
 VILLA GONZO
 VILLA GONZO
 VILLA GONZO
 VILLA GONZO
 VILLA GONZO
 VILLA GONZO
 VILLA GONZO
 VILLA GONZO
 VILLA GONZO VILLA GONZO

 VILLA GONZO VILLA GONZO

 VILLA GONZO VILLA GONZO

 VILLA GONZO VILLA GONZO

 VILLA GONZO VILLA GONZO

 VILLA GONZO VILLA GONZO

 VILLA GONZO VILLA GONZO

 VILLA GONZO VILLA GONZO

 VILLA GONZO VILLA GONZO

 VILLA GONZO VILLA GONZO

 VILLA GONZO VILLA GONZO

 VILLA GONZO VILLA GONZO

 VILLA GONZO VILLA GONZO

 VILLA GONZO VILLA GONZO

Aantal pers.

Laagseizoen

Middenseizoen

Hoogseizoen

23/10 - 13/11

8/5 - 11/6
11/9 - 22/10

12/6 - 10/9

Huurprijs p/w

10

4700

5100

5750

De prijzen staan vermeld in Euro's
Voor andere periodes dan hierboven vermeld zijn prijzen op aanvraag beschikbaar

Bijzonderheden:

Minimale huurperiode 7 overnachtingen, van zaterdag tot zaterdag


Bij de huurprijs inbegrepen: Het gebruik van water, gas, elektriciteit, gebruik bed-, bad- en keukenlinnen, waarbij wordt uitgegaan van wekelijkse wisseling (badlinnen 2x per week), gebruik badlakens voor bij het zwembad, dagelijkse schoonmaak (2 uur p/d), eindschoonmaak, gebruik Internet en een welkomstgeschenk (brood, 1 liter melk, 1 pak koffie, 1 pakje thee, potje jam, fles wijn, fles mineraalwater, salami of kaas en olijfolie). Heeft u het huis gehuurd voor een periode langer dan een week, dan wordt het ook op zaterdag schoongemaakt. Tevens aanwezig: zeep in elke badkamer, afwasmiddel en een nieuwe spons, enkele tabletten voor de afwasmachine, waspoeder voor de wasmachine, toiletpapier en schoonmaakmiddel voor de badkamers (zelf aanvullen). Eerste mand hout voor de open haard gratis


Niet inbegrepen bij de huurprijs: toeristenbelasting, verwarming (naar verbruik; denkt u eraan dat verwarming kostbaar is in ItaliŰ) en hout voor de open haard Ç 15,00 per mand. Deze kosten dienen ter plaatse te worden betaald vˇˇr vertrek


Op verzoek worden een babybedje en een kinderstoel ter beschikking gesteld; aan te vragen bij boeking. Hiervoor zijn geen kosten verschuldigd


Waarborgsom: credit card


Check-in op de dag van aankomst tussen 15.30 en 18.00 uur. Het huis dient op de dag van vertrek vˇˇr 10.00 uur te worden verlaten


Het zwembad (12 x 6 m) is geopend van half mei tot begin oktober, afhankelijk van de weersomstandigheden


Huisdieren zijn niet toegestaan


Een auto is noodzakelijk


Er wordt Engels uitstekend Engels gesproken


Extra services aan te vragen bij boeking: Extra schoonmaakservice Ç 15,00 per uur, boodschappenservice bij aankomst (Ç 140,00), diner bij aankomst, op maandag diner gecombineerd met het proeven van olijfolie, afscheidsdiner op vrijdag, kok. Informeert u naar de mogelijkheden


Huisregels: in de appartementen en huizen mag niet worden gerookt; buiten kunt u natuurlijk wel roken. Verder dient u het gebruik van voedsel in de slaapkamers te vermijden i.v.m. de aantrekkingskracht voor insecten


In het restaurant vlakbij, Dopolavoro, ontvangt u 10% korting op diners en er wordt u een rondleiding aangeboden in de schitterende tuinen van het landgoed

Uw favorieten

reserverenPDF brochureUw ervaring

Disclaimer