APP. MAGNO - SKY

Te boeken vanaf: 885 euro per week

beschrijving
foto's
faciliteiten
prijs
kaart

Beschrijving algemeen:
Hoog scoren op de top tien van meest geliefde Italiaanse regio’s doet deze streek, Liguria, door de eeuwen heen al. De Franse schrijver Guy de Maupassant vermeldde enthousiast dat “dit deel van de Italiaanse Rivièra zo mooi is, dat het eigenlijk met niets te vergelijken valt”. En ja, we kunnen het roerend met deze beroemde Fransman eens zijn: het is hier prachtig. Een azuren zee, kleine stranden, verborgen baaitjes, steden en dorpen met huizen in pasteltinten, kleine havens (met vissersboten en niet te vergeten de luxe tot zeer luxe jachten), palmbomen, exclusieve winkels en uitnodigende terrassen op mooie pleintjes.

Wanneer u vanuit Monte Carlo in het zuiden van Frankrijk de grens overgaat naar Italië dan komt u in het noordelijk gedeelte van de regio Liguria dat bekend staat onder de naam “La Rivièra dei Fiori”, oftewel de “Bloemenrivièra”, waar het meest lucratieve exportartikel bestaat uit o.a. rozen en mimosa. Zilverkleurige olijfbomen en terrasvormige wijngaarden bedekken de heuvels, witte muren zijn gedrapeerd met paarse bougainvillea en vlammende trompetbloemen, en palmbomen omzomen de wandelpromenades langs de zee, kortom, een en al schoonheid dus.

Het volgende gedeelte van Liguria draagt de naam “Rivièra di Levante”, een streek waar in het bijzonder de “rich and famous” zich uitstekend thuis voelen. Dit gedeelte strekt zich uit over zo'n 175 km, met aan de ene kant de als een diamant flonkerende Ligurische zee en landinwaarts de zon beschenen heuvels. U bent hier in een streek die reeds door tallozen beschreven is vanwege zijn schoonheid en authenticiteit, en dat is ook terecht. De wegen kronkelen zich over rotsachtige klippen, langs de door stormen gebeukte baaien, door eeuwenoude dennenbossen en schilderachtige vissersdorpjes, om aan de ene kant te eindigen in het rustiek gelegen Portofino en aan de zuidkant uit te monden in de grote baai en marinehaven van La Spezia.

Ach ja, die schilderachtige vissersdorpjes…… Wij waren op onze jaarlijkse oriëntaties en eindelijk gearriveerd op onze plaats van bestemming besloten wij nog even het stadje te gaan verkennen en het prachtige kerkje te bekijken, niet bombastisch en kolossaal, maar ingetogen en intiem. De buitenkant noodde absoluut tot onderzoek van het interieur. Wij gingen de kerk binnen en snoven de sfeer op. Wierook, oké. Maar wat ruiken wij nu toch nog meer? Wij keken om ons heen, vastberaden de onaangename geur te definiëren: in de beide hoge wijwaterbakken dreef een aantal grote vissen in een zeer onaangename staat van ontbinding. Misschien een geval van ondeugend “misdienaartjesgedrag”? Waarschijnlijk wel, en ongetwijfeld hebben de autoriteiten van deze kerk dit zelf ook uiteindelijk ontdekt, maar wij voelden ons niet geroepen de slang in het Paradijs te zijn; integendeel, wij vonden het eigenlijk heel grappig! Die avond aten wij geen vis, maar de volgende dag was deze ervaring naar de achtergrond verdwenen en gingen wij ons heerlijk te goed doen aan allerlei visgerechten. Want dat kan hier uitstekend. Er zijn goede restaurants en veel winkels die de specialiteiten van de streek verkopen. Ach, als wij in Italië verblijven dan maakt het ons eigenlijk niet zoveel uit wat we voorgeschoteld krijgen. Zet ons op een terras in zo’n romantisch dorpje aan de kust of waar dan ook met een glas wijn, begeleid met wat heerlijke prosciutto, wat kaas, brood met pesto en tomaten en de zon die in de zee zakt en wij geven geen kik…….

Deze elegante villa, gelegen in Costarainera aan de Bloemenrivièra (provincie Imperia) op ongeveer 100 m. van de zee, bestaat uit twee mooie appartementen, waarvan appartement Magno – Sky er één van is.

Beschrijving appartement:
Oorspronkelijk was de villa het privéhuis van de familie Barla; inmiddels is zoon Elvio de eigenaar en deze nam de beslissing het huis te veranderen in twee elegante vakantieappartementen voor 4 + 2 personen en dat is hem goed gelukt. Het gebouw dateert uit de 2e helft van de vorige eeuw. Eerst werd de eerste verdieping gerenoveerd en drie jaar later de 2e. De villa kreeg haar huidige verschijningsvorm na een uitgebreide restauratie ongeveer 15 jaar geleden. Het laatste jaar is er nog een laatste kleine restauratie uitgevoerd en zijn er air conditioning en gasverwarming aangebracht.

Het appartement MAGNO – Sky is gesitueerd op de 1e verdieping en bestaat uit een living met een comfortabel sofabed voor 2 personen, een ruime keuken met alle moderne voorzieningen, 2 2-pers. slaapkamers, en een badkamer met een jacuzzi voor 2 en douche. Het appartement is voorzien van een ruim terras, gelegen op het zuiden. Het terras is tevens voorzien van een tafel met stoelen voor bijv. gezellige ontbijten met uitzicht op zee (gedeeltelijk). Er is een tuin met jacuzzi voor gezamenlijk gebruik, met ligstoelen en parasols. Tevens is er een barbecue en een wasruimte met wasmachine en strijkbenodigdheden voor gezamenlijk gebruik. De inrichting van het appartement is elegant en comfortabel.

Onze conclusie: een fijn appartement heel dicht bij zee, geschikt voor een strandvakantie voor een familie of een kleine groep vrienden. Wilt u met een grotere groep samen op vakantie maar tegelijkertijd wat meer uw eigen privacy behouden dan is het een goede optie het huis in zijn geheel te huren.

Snake in paradise: er loopt een drukke weg (de kustweg!) langs het appartement. Als u deze weg oversteekt dan komt u via een pad bij het strand. Komt u voor complete rust en stilte dan is dit dus niet uw plek……

Indeling van het appartement Magno – Sky (90 m2, 4 + 2 pers.):
Eerste verdieping: living met 2-pers. sofabed, keuken, 2 2-pers. slaapkamers, badkamer met jacuzzi en douche, terras met tafel en stoelen.

Faciliteiten:
Parkeerruimte (voor elk appartement 1 plek), kleine tuin met jacuzzi (gemeenschappelijk gebruik), wasruimte (gemeenschappelijk gebruik) strijkbenodigdheden, verduisterende gordijnen, WiFi, magnetron, 4 kookpitten, koelkast/vriezer, afwasmachine, waterkoker, koffiezetapparaat, flat screen satelliet-TV met alle Europese kanalen, barbecue (gemeenschappelijk gebruik), ligbedden, parasols, terrasmeubelen, airconditioning.

Mogelijkheden sport/excursies:
U kunt hier wandelen en heel goed fietsen, en natuurlijk allerlei watersporten beoefenen. Een hele leuke fietstocht is bijvoorbeeld de vierentwintig kilometer lange Pista Ciclabile van Ospedaletti naar San Lorenzo al Mare. In tegenstelling tot veel mountainbike trails in de heuvels net achter de kust, is deze route vlak. Op de plek waar de oude spoorbaan liep is een mooi fiets- en wandelpad aangelegd. Leuke dorpen tussen start- en eindpunt zijn Arma di Taggia, Santo Stefano al Mare, Riva Ligure, Cipressa en San Lorenzo al Mare; hier kunt u fietsen huren. Verder zijn er in deze omgeving vele leuke uitstapjes te maken, zoals bijv. naar Cervo Ligure, een prachtig Middeleeuws stadje (met een heerlijk restaurant!), het bijzondere Bussana Vecchia met een museum/galerie van de inmiddels overleden Nederlandse kunstenaar Peter van Wel en zijn echtgenote Ansie van Wel (die nog ter plaatse woont), Dolceacqua, Triora en Apericale. Mist u niet het Aquarium in Genua, de stadjes van Cinque Terre (wel wat verder weg…) en natuurlijk het luxueuze Portofino. Uiteraard is een bezoek aan Montecarlo en de Franse Cote d’ Azur (bijv. Menton!) ook gemakkelijk te realiseren. Golfbaan in San Remo.

Afstanden: (aantal km. bij benadering)
Alle faciliteiten binnen 1 en 3 km (delicatessenwinkel, apotheek, tabakswinkel, bushaltes, treinstation, restaurant, bar, openbare parkeervoorziening, strand, speeltoestellen voor kinderen, jachthaven, duikschool, zeilschool voor volwassenen en kinderen, en natuurlijk het beroemde fietspad, waarvan de tunnel beneden onder de villa is gelegen. Ziekenhuis in Imperia 10, Alassio 35, Cervo Ligure 20, Bussana Vecchia 14, San Remo 17, Ventimiglia 40, Genua 126, Portofino 160, Monaco 59, Nice 73, Nice luchthaven 80, Monterosso – Cinque Terre 214. Tip: Meer informatie over het wandel-/fietspad vindt u hier

Leestip:
In navolging van de klassiekers en grote schrijvers zoals bijv. Goethe, hebben vooral de afgelopen jaren velen hun belevenissen, na aanschaf van een eigen "stulpje" in Italië, op papier gezet. Zeer bekend zijn inmiddels de boeken van Frances Mayes, “A House in Tuscany” en “Bella Tuscany”. Voor diegenen die aan Liguria de voorkeur geven boven Toscane, is er een alleraardigst boek over deze regio in de handel, geschreven door een Engelse dame: “Extra Vergine” en “Rijp voor de pluk”. Met typisch Engels gevoel voor humor en “understatement”, beschrijft Annie Hawes de lotgevallen van haarzelf en haar zusje in de provincie Liguria, vooral nadat zij samen een zeer bescheiden onderkomen aan een nagenoeg onbereikbaar landweggetje op een heuvel gekocht hebben. Haar “doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg”-mentaliteit, die als ondergrond van haar boek dient, is voor ons, nuchtere Hollanders, soms meer herkenbaar dan het “literaire bombardement” van Frances Mayes, hoewel ook zeer beslist en absoluut de moeite van het lezen waard. ISBN nrs.: 9789027469199 en 9789027484567, uitgeverij Spectrum.

playvorigeeerstevolgendeplaystopplay

1 (31)

 APP. MAGNO - SKY
 APP. MAGNO - SKY
 APP. MAGNO - SKY
 APP. MAGNO - SKY
 APP. MAGNO - SKY
 APP. MAGNO - SKY
 APP. MAGNO - SKY
 APP. MAGNO - SKY
 APP. MAGNO - SKY
 APP. MAGNO - SKY
 APP. MAGNO - SKY
 APP. MAGNO - SKY
 APP. MAGNO - SKY
 APP. MAGNO - SKY
 APP. MAGNO - SKY
 APP. MAGNO - SKY
 APP. MAGNO - SKY
 APP. MAGNO - SKY
 APP. MAGNO - SKY
 APP. MAGNO - SKY
 APP. MAGNO - SKY
 APP. MAGNO - SKY
 APP. MAGNO - SKY
 APP. MAGNO - SKY
 APP. MAGNO - SKY
 APP. MAGNO - SKY
 APP. MAGNO - SKY
 APP. MAGNO - SKY
 APP. MAGNO - SKY
 APP. MAGNO - SKY
 APP. MAGNO - SKY
 APP. MAGNO - SKY APP. MAGNO - SKY

 APP. MAGNO - SKY APP. MAGNO - SKY

 APP. MAGNO - SKY APP. MAGNO - SKY

 APP. MAGNO - SKY APP. MAGNO - SKY

 APP. MAGNO - SKY APP. MAGNO - SKY

 APP. MAGNO - SKY APP. MAGNO - SKY

 APP. MAGNO - SKY APP. MAGNO - SKY

 APP. MAGNO - SKY APP. MAGNO - SKY

 APP. MAGNO - SKY APP. MAGNO - SKY

 APP. MAGNO - SKY APP. MAGNO - SKY

 APP. MAGNO - SKY APP. MAGNO - SKY

 APP. MAGNO - SKY APP. MAGNO - SKY

 APP. MAGNO - SKY APP. MAGNO - SKY

 APP. MAGNO - SKY APP. MAGNO - SKY

 APP. MAGNO - SKY APP. MAGNO - SKY

Faciliteiten

 • afwasmachine
 • airco
 • barbecue
 • internet
 • jacuzzi
 • kinderbedje
 • kinderstoel
 • koffiezetapparaat
 • magnetron
 • parkeerruimte
 • tafel en stoelen buiten
 • terras
 • tuin omheind
 • TV
 • verwarming
 • wasmachine

Aantal pers.

Laagseizoen

Middenseizoen

Hoogseizoen

15/6 - 28/6
24/8 - 30/8

29/6 - 12/7
17/8 - 23/8

13/7 - 16/8

Huurprijs p/w

4 + 2

1045

1275

1333

De prijzen staan vermeld in Euro's
Voor andere periodes dan hierboven vermeld zijn prijzen op aanvraag beschikbaar

Bijzonderheden:

Minimale huurperiode 7 overnachtingen, van zaterdag tot zaterdag; huurprijs voor andere periodes dan hierboven weergegeven op aanvraag beschikbaar


Inbegrepen in de huurprijs: gebruik babybedje, kinderstoel, WiFi-Internet, gebruik sofabed


Niet inbegrepen bij de huurprijs: bed-, bad- en keukenlinnen kan zelf worden meegebracht of worden gehuurd (€ 20,00), toeristenbelasting (volgens onze laatste info nog niet van kracht), kosten voor (gas)verwarming, water en elektriciteit naar verbruik (gas € 6,00/m3, water € 2,00/m3, elektriciteit € 0,40/kWH), eindschoonmaak € 70,00


Bij aankomst is een waarborgsom verschuldigd van € 400,00


Check-in op de dag van aankomst vanaf 14.00 uur. Het appartement dient op de dag van vertrek voor 10.00 uur te worden verlaten


Huisdieren zijn niet toegestaan


Vervoer: een auto is aan te bevelen als u leuke uitstapjes in de omgeving wilt maken; u kunt natuurlijk ook een fiets huren of per trein reizen (treinstation in San Lorenzo al Mare, 3 km). Ferry in San Remo 17 km. en oprit snelweg bij Imperia, 10 km.


Er wordt Italiaans en Engels gesproken


Dit is een niet-roken appartement; buiten kunt u natuurlijk wel roken

Uw favorieten

reserverenPDF brochureUw ervaring

Disclaimer