CASA SASAIA

Te boeken vanaf: 6000 euro per week

beschrijving
foto's
faciliteiten
prijs
kaart
beschikbaarheid

Beschrijving:
Het landgoed waar Casa Sasaia onderdeel van is, ligt op de heuvels die op de Val d’Orcia neerblikken; een, vooral in deze tijd waar iedereen alles al ontdekt en gezien heeft, nog wonderbaarlijk intact gebleven stukje natuur in het zuiden van Toscane. Het ligt halverwege tussen Florence en Rome, maar ook binnen gemakkelijk bereik van andere, grote cultuursteden zoals Siena, Arezzo, Perugia. Assisi en Orvieto.

Middeleeuwse en Renaissance juweeltjes zoals Pienza, Montepulciano, Montichiello en Montalcino liggen op slechts enige tientallen kilometers afstand. Het is heerlijk wandelen door de bossen en over de zo karakteristieke kleiheuvels van de “Crete Senesi”. Heerlijk eten kan men hier ook; zelfs in andere streken van Toscane wordt toegegeven dat de keuken goed is en dat zegt heel wat; feitelijk alles! De beste wijnen van Toscane komen uit deze streek, zoals de Vino Nobile, de Nobele Wijn, uit Montepulciano en de Brunello uit o.a. Montalcino. Er zijn talloze lokale “proefstations”. Culturele evenementen worden nagenoeg het gehele jaar georganiseerd, en vergeet u vooral de lokale “sagra’s” niet; de Italianen zijn meesters in het organiseren van ware eetfestijnen met thema’s die allemaal met voedsel te maken hebben en de kosten van zo'n maaltijd zijn minimaal.

Het uitzicht vanaf het landgoed strekt zich uit over de vallei met op de achtergrond de kegelvormige, uitgedoofde vulkaan van de Monte Amiata die alles overheerst. De vallei staat op de lijst van de UNESCO, als zijnde een stukje wereld dat vanwege de natuurlijke zowel als culturele schoonheden pertinent bewaard moet blijven. De heuvels achter het landgoed zijn bebost, en de oude wegen die de boerderijen met elkaar verbonden worden nu ongesnoeid en intact gelaten, zodat wandelaars naar hartelust kunnen genieten van alle schoons dat zowel flora als fauna te bieden heeft.

Temidden van de velden liggen de “Crete Senesi” die deze streek zo karakteristiek maken. Het zijn vaak vreemde “maanlandschappen” van kleiheuvels en bosschages die een natuurlijke habitat bieden aan dieren zoals reeën, wilde zwijnen, stekelvarkens, hazen en vogels. Nog geen vijftig jaar geleden, toen deze streek zo ontzettend arm was dat vele boeren niet wisten hoe hun gezinnen te voeden, is er getracht deze heuvels te transformeren tot productieve landbouwgronden. Nu de streek, mede dankzij de goede wijnen, tot welvaart is gekomen worden de nog overgebleven “crete” streng beschermd. Vogels en hazen kunnen zich ongestoord voortplanten, en de jacht is ten strengste verboden.

De grote villa op het landgoed werd in de 2e helft van de 15e eeuw gebouwd als overnachtingsplaats voor pelgrims en kooplieden die een slaapplaats nodig hadden langs de drukke weg (Via Francigena) naar (en van) Rome. Het landgoed werd in 1924 gekocht door leden van een bekende adellijke familie die hun leven hebben gewijd aan het brengen van welvaart en sociale verbeteringen in deze toen zo arme landstreek. Nu wordt het landgoed, een prachtige combinatie van bossen, gecultiveerde velden en olijfgaarden, beheerd door hun kleindochters, Benedetta en Donata. De tuin is ontworpen door de Engelse tuinarchitect Cecil Pinsent, en wordt beschouwd als een ideale combinatie van puur landschap en 20e eeuwse tuinarchitectuur, waarbinnen zowel de Italiaanse en Engelse tuintradities een fraai huwelijk hebben gesloten.

Het landgoed is bovendien een centrum geworden voor culturele en artistieke evenementen. Het middeleeuwse kasteel op het landgoed is het thuis van een internationaal muziekfestival, “Incontri in Terra di Siena”. Een grote, ingelijste foto van de wereldvermaarde violist Yehudi Menuhin in de receptie is hier getuige van. Hij kwam er spelen, en werd een geliefd familievriend.

De huizen op het landgoed zijn volledig gerestaureerd en voorzien van alle moderne gemakken, zonder de oorspronkelijkheid van de gebouwen geweld aan te doen. U kunt genieten van een heerlijke vakantie, volledig volgens het motto van Elisabeth Travel: “memories are made of this”. En wilt u meer te doen hebben dan zelf te relaxen, rond te rijden en van het heerlijk nietsdoen te genieten? De manager van het landgoed kan u daarbij behulpzaam zijn, in perfect Engels.

De herenboerderij Sasaia is een rechthoekig gebouw, met regelmatige vormen.

Het wordt omringd door grote eiken-, amandel-, en pruimenbomen, die het zonlicht filteren en voor een aangename mengeling van licht en schaduw zorgen. In de dertiger jaren van de vorige eeuw, toen de eigenaar begon met het ontginnen van het land dat tot het landgoed behoorde, vroeg hij tevens aan de Britse architect Cecil Pinsent, die al veel werk had verricht aan de villa en de bijbehorende tuinen, de huizen in de Toscaanse stijl te renoveren. Deze bouwstijl was zo, dat de koeienstallen en de voorraadschuren op de begane grond waren gesitueerd en dat het gezinsleven zich op de eerste verdieping afspeelde. In het huis woonde een familie van 11 personen, totdat het traditionele erfpachtsysteem, de “mezzadria” in de jaren ‘60 eindelijk tot een einde kwam en de familie naar de stad vertrok. Gedurende de 2e Wereldoorlog vonden vier Engelse soldaten hier een toevluchtsoord; in ruil daarvoor bewerkten ze gedurende die periode het land.

Nu is La Sasaia compleet gerenoveerd en veranderd in een comfortabel en zonnig familiehuis. Op de begane grond zijn de koeienstallen veranderd in een heel gezellige zomerkamer, waar het licht overvloedig binnenkomt door de 7 grote ramen. De voederbakken zijn veranderd in zitbanken met gemakkelijke kussens aan drie zijden en aan een zijde een grote open haard. Midden in de ruimte staat een ping-pong tafel. De begane grond en de eerste verdieping zijn verbonden door een buitentrap en binnen door een trap waarvan het model gebaseerd is op een ontwerp uit de 15e eeuw, uit Sarteano.

Op de eerste verdieping is de living met uitzicht aan beide zijden op de bomen het centrale punt. De eetkamer/keuken is echt Toscaans, met als mooi voorbeeld de open haard, die bedekt is met de plaatselijke steensoort travertine. De wanden zijn blauw geschilderd, de karakteristieke kleur voor de keukens in boerenhuizen in Toscane; zoals boerenfamilies in vele landen, waaronder ook Nederland, was men ervan overtuigd dat deze kleur de vliegen uit de keuken hield tijdens de zomer. Verder zijn er 5 slaapkamers en 4 badkamers. De keuken is van alle moderne gemakken voorzien (5 kookpitten, oven, koelkast/vriezer, magnetron, afwasmachine, wasmachine) en de stijl van inrichting van de grote zonnige kamers is comfortabel landelijk met moderne decoraties.

En dan de tuin: De klimrozen, hortensia’s, kamperfoelie, lavendel, diverse soorten salie, rozemarijn en rozen mixen goed met de eiken en de fruitbomen. De tuin is 1,5 ha groot, en er is een pergola met een lange tafel en een zwembad.

Vlak naast het huis bevindt zich een dependance, in de stijl van een “loft”, ruim, en zeer smaakvol en gezellig ingericht. De ruimte bestaat uit een living met keukenhoek (kleine koelkast), twee slaapkamers en twee badkamers.

Faciliteiten:
Receptie, parkeerruimte, tuin met tuinmeubilair, zwembad, open haard, koelkast/vriezer, magnetron, afwasmachine, oven, 4 burners, elektrische waterketel, wasmachine, toaster, satelliet-TV, CD-stereo, DVD, airco, mobiele fans op de slaapkamers, strijkbenodigdheden, haardroger, Italiaans koffiezetapparaat (niet elektrisch) en een Frans koffieapparaat. Op het landgoed bevinden zich een tennisbaan, een trampoline en een kinderspeelplaats (bedenkt u echter dat de afstanden groot zijn). WiFi-Internetaansluiting. Er is een klein restaurant op het terrein.

Mogelijkheden voor sport/excursies:
Wandelen en fietsen. Het is, voor ons althans, al een genoegen om gewoon maar een beetje door het landschap te rijden. De stad Pienza moet u zeker bezoeken. In deze prachtige stad zijn veel leuke winkels waar u de lokale producten kunt aanschaffen; heerlijke olijfolie, wijnen, Pecorino-kaas enz. Kijkt u in deze plaats ook even naar de prachtige smeedijzeren voorwerpen bij Biagotti. Ook Montichiello is, al is het heel klein, de moeite van een bezoek waard. Bekijkt u het Teatro Povero (het “armentheater”) en houdt u van linnen: naast de kerk is een kleine winkel waar beddenspreien, handdoeken etc. van puur linnen worden verkocht. Ook meer dan een bezoek waard zijn Montalcino en Montepulciano (veel wijnhuizen waar u naar hartelust kunt proeven en kopen). In Bagno Filippo kunt u voor € 10,00 de gehele dag in het zwembad gevuld met water uit de hete bronnen doorbrengen.
En bent u de mening toegedaan dat er ook nog iets aan cultuur moet worden gedaan: Bekijkt u de Abdij van S. Antimo, waar elke zondag nog de mis wordt opgedragen, in Chiusi de Duomo en in Chianciano het Archeologisch museum. En dit is nog maar een kleine greep uit de vele mogelijkheden…………

Tip: Een trattoria, met een aantrekkelijke menukaart van locale gerechten, ligt direct onderaan de heuvel; een aangename wandeling.

Afstanden: (aantal km. bij benadering)
Het huis ligt op een afstand van 5 km. van het centrum van het landgoed en is te bereiken via een ongeplaveide weg van 2 km (het laatste stuk). Het dichtstbijzijnde dorp is Contignano, aan de andere kant van de Orcia rivier, op een afstand van 7 km. Hier vindt u een kleine winkel met de eerste levensmiddelen, een slager, een bar en een groente- en fruitwinkel. Alle soorten winkels, postkantoor, apotheek, grote supermarkt etc. in Chianciano Terme, 10 km, Montepulciano 11, Chiusi 12, Pienza 21, Montalcino 41, Orvieto 56, Arezzo 72, Siena 85, Perugia 92, Florence 128

Indeling (300 m2, 10 pers.):
Begane grond: Zeer ruime “zit-/speelkamer” (70 m2) met open haard, 2 pers. slaapkamer met en suite badkamer met douche, opslagruimte.
Eerste verdieping: Ruime living met eettafel en open haard, eetkeuken met open haard, 2 2-pers. slaapkamers met en suite badkamers met douche, kamer met 2 bedden, 2-pers. slaapkamer, badkamer met bad.
Dependance (90 m2, 4 pers.):
Living/eetkamer met grote open haard en keukenhoek, 2-pers. slaapkamer met en suite badkamer met douche, kamer met 2 bedden (niet naast elkaar) met en suite badkamer met douche.

playvorigeeerstevolgendeplaystopplay

1 (32)

 CASA SASAIA
 CASA SASAIA
 CASA SASAIA
 CASA SASAIA
 CASA SASAIA
 CASA SASAIA
 CASA SASAIA
 CASA SASAIA
 CASA SASAIA
 CASA SASAIA
 CASA SASAIA
 CASA SASAIA
 CASA SASAIA
 CASA SASAIA
 CASA SASAIA
 CASA SASAIA
 CASA SASAIA
 CASA SASAIA
 CASA SASAIA
 CASA SASAIA
 CASA SASAIA
 CASA SASAIA
 CASA SASAIA
 CASA SASAIA
 CASA SASAIA
 CASA SASAIA
 CASA SASAIA
 CASA SASAIA
 CASA SASAIA
 CASA SASAIA
 CASA SASAIA
 CASA SASAIA

Zomerkamer

Zomerkamer

   Dependance

Dependance

DependanceLiving dependance

Dependance

Living dependance

Living dependanceDependance

Living dependance

Dependance

DependanceUitzicht

Dependance

Uitzicht

Uitzicht

Uitzicht

Faciliteiten

  • airco
  • internet

Aantal pers.

Laagseizoen

Middenseizoen

Hoogseizoen

23/10 - 13/11

8/5 - 11/6
11/9 - 22/10

12/6 - 10/9

Huurprijsp/w

14

6000

6500

7400

De prijzen staan vermeld in Euro's
Voor andere periodes dan hierboven vermeld zijn prijzen op aanvraag beschikbaar

Bijzonderheden:

Minimale huurperiode 7 overnachtingen, van zaterdag tot zaterdag.
Gedurende het laag- en midden seizoen is het tevens mogelijk alleen de dependance te huren. In dat geval wordt het zwembad gedeeld met de gasten van het grote huis


Bij de huurprijs inbegrepen: Het gebruik van water, gas, elektriciteit, gebruik bed-, bad- en keukenlinnen, waarbij wordt uitgegaan van wekelijkse wisseling (badlinnen 2x per week), gebruik badlakens voor bij het zwembad, dagelijkse schoonmaak 3 uur p/d, de eindschoonmaak, gebruik Internet en een welkomstgeschenk (brood, 1 liter melk, 1 pak koffie, 1 pakje thee, potje jam, fles wijn, fles mineraalwater, salami of kaas en olijfolie). Heeft u het huis gehuurd voor een periode langer dan een week, dan wordt het ook op zaterdag schoongemaakt. Tevens aanwezig: zeep in elke badkamer, afwasmiddel en een nieuwe spons, enkele tabletten voor de afwasmachine, waspoeder voor de wasmachine, toiletpapier en schoonmaakmiddel voor de badkamers (zelf aanvullen). Eerste mand hout voor de open haard gratis


Niet inbegrepen bij de huurprijs: toeristenbelasting, verwarming (naar verbruik; denkt u eraan dat verwarming kostbaar is in Italië) en hout voor de open haard € 15,00 per mand. Deze kosten dienen ter plaatse te worden betaald vóór vertrek


Op verzoek worden een babybedje en een kinderstoel ter beschikking gesteld; aan te vragen bij boeking. Hiervoor zijn geen kosten verschuldigd


Waarborgsom: credit card


Check-in op de dag van aankomst tussen 15.30 en 18.00 uur. Het huis dient op de dag van vertrek vóór 10.00 uur te worden verlaten


Het zwembad (10 x 5) is geopend van half mei tot begin oktober, afhankelijk van de weersomstandigheden


Huisdieren zijn niet toegestaan


Een auto is noodzakelijk


Er wordt Engels uitstekend Engels gesproken


Extra services aan te vragen bij boeking: Extra schoonmaakservice € 15,00 per uur, boodschappenservice bij aankomst € 140,00, diner bij aankomst, op maandag diner gecombineerd met het proeven van olijfolie, afscheidsdiner op vrijdag, kok. Informeert u naar de mogelijkheden


Huisregels: in de appartementen en huizen mag niet worden gerookt; buiten kunt u natuurlijk wel roken. Verder dient u het gebruik van voedsel in de slaapkamers te vermijden i.v.m. de aantrekkingskracht voor insecten


In het restaurant vlakbij, Dopolavoro, ontvangt u 10% korting op diners en er wordt u een rondleiding aangeboden in de schitterende tuinen van het landgoed

Uw favorieten

reserverenPDF brochureUw ervaring

Authentieke Italiaanse landgoederen

Populaire bestemmingen

Disclaimer