TORRE SAN DONATO

Te boeken vanaf: 720 euro per week

beschrijving
foto's
prijs
kaart

Voor het gehele jaar geldt een korting van 5% op de huurprijs per week

Beschrijving:
Florence: Hoe moeten we in vredesnaam beginnen om deze stad te beschrijven, zodat u het gevoel krijgt dat u daar wel eens heen wilt? Eigenlijk weten wij het niet; we kunnen het ook niet. Het is allemaal "zo veel"; zoveel geschiedenis om te vertellen, zoveel musea, zoveel interessante winkels, zoveel bijzondere restaurants, zoveel mooie paleizen en kerken. Het historisch centrum van Florence is eigenlijk helemaal niet zo groot, maar toch heb je wel een goede reisgids nodig om een beetje een keus te kunnen maken uit al deze "veelheid". Het is ondoenlijk om alles in een week te zien, zeker als u bezoeken aan mooie tuinen, de Duomo, de Ponte Vecchio etc. lardeert met uitgebreid zitten op mooie terrassen, ontdekken van leuke trattorias, een picknick in de bergen rondom Florence, wandelen langs de Arno, en winkelen (van opgevouwen truien van albast tot gewaden voor priesters die hun garderobe willen up-daten).

Als u deze geweldige stad een beetje wilt leren kennen - en daar is meer voor nodig dan een bezoek van een dag ľ dan is de hieronder beschreven accommodatie een uitstekende keuze voor u. U kunt de drukte opzoeken als u dat wilt ľ u bent in no-time in de stad ľ en aan het eind van de middag terugkeren naar een oase van rust en ruimte: Torre San Donato. Een uitstekende mix dus van het Italiaanse landelijke leven met cultuur en ôleven in de brouwerijö.

Wij Nederlanders, met vaak meer dan we ons zelf realiseren Calvinistische trekjes in onze wereld-beschouwelijke opvattingen, zouden geneigd kunnen zijn om te zeggen, bij het zien van het enorme landhuis dat bij deze agriturismo hoort van: ôja, hoor, wie het breed heeft laat het breed hangenö en zo zijn er nog vele andere spreekwoorden en gezegden te verzinnen die hetzelfde bedoelen, bijv. ôoverdaad schaadtöů

Deze korte inleiding geeft dus al aan dat de behuizing van de oorspronkelijke eigenaren niet bepaald krap te noemen was. En ook al zijn de appartementen en huizen die te huur zijn niet in dit landhuis gesitueerd; er is gezorgd voor een aangename, bijzonder smaakvolle en comfortabele inrichting, met behoud van de Toscaanse stijl zoals terra-cotta vloeren en plafonds met houden balken, maar ook voor het aanbrengen van alle moderne gemakken. Alle accommodaties hebben een gemeubileerde ruimte buiten ter beschikking, zijn voorzien van een safe en bij elk gebouw is een barbecue aanwezig. Er is ruim voldoende parkeerruimte alsmede enkele speeltoestellen voor kinderen.

Torre San Donato ligt in het hart van de heuvels rondom Florence, op slechts 18 km. van deze eeuwenoude, prachtige stad. Het landgoed is meer dan 200 ha. groot, met wijngaarden, olijfbomen, boslandschappen en open stukken. De villa is monumentaal, mooi en zeer indrukwekkend. Behalve deze adellijke villa zijn er nog 6 gebouwen, verspreid over het terrein en verdeeld in huizen en appartementen.

Het bovengenoemde landhuis, de Villa Padronale, dateert uit de 18e eeuw. De huidige eigenaren, de familie Rossi di Montelara, produceren wijn en olijfolie van bijzonder goede kwaliteit. De producten zijn ter plekke te koop. De appartementen/huizen zijn bereikbaar via een zogenaamde ôstrada biancaö, een ongeplaveide weg, die goed wordt onderhouden. Bij de toren, het oudste bouwwerk op het landgoed en daterend uit de 13e eeuw, is het zwembad aangelegd. Het landgoed is in natuurlijke staat gehouden; geen aangelegde bloemperken etc., maar prachtige oude bomen en struiken en veel cipressen, olijfbomen en wijngaarden in de nabije omgeving. De afmetingen van het nieuwe zwembad bedragen 15 x 5 m, diepte tot 0,90 m. De afstand naar het dorp is slechts 1 km. Hier vindt u winkels voor de dagelijkse boodschappen. De bakker is elke zondagochtend geopend en de Coop supermarkt in Figlini Val d' Arno eveneens.

Faciliteiten:
Receptie, overdekte parkeerruimte, zwembad (gemeenschappelijk gebruik), speelfaciliteiten voor kinderen, verkoopruimte wijn en olijfolie. De appartementen zijn voorzien van koelkast, 4 kookpitten, oven of magnetron, afwasmachine, wasmachine, satelliet-TV, safe, barbecue (gemeenschappelijk gebruik), WiFi-internet. De appartementen Piccionaia, Piccolo, Camino, Fienile en Fonte Lecceta zijn voorzien van air conditoning.

Mogelijkheden voor sport/excursies:
U kunt hier wandelen, fietsen, mountain biken. Een manege en tennisbaan zijn in de nabije omgeving. De directie heeft afspraken gemaakt met de Tennisclub Match Ball Firenze (afstand ongeveer 20 min. per auto), waar u o.a. kunt tennissen en er is een sauna, Turks bad, jacuzzi en zwembad. Natuurlijk zijn er mogelijkheden te over voor interessante excursies in de omgeving. Bij boeking ontvangt u uitgebreide informatie.

Afstanden:(aantal km. bij benadering)
Florence 18, San Gimignano 61, Arezzo 62, Siena 77, Volterra 85, Lucca 93, Cortona 100.

N.B. Het landgoed ligt op een heuvel; er zijn dus hoogteverschillen op het terrein. Aan de voorzijde van het landgoed loopt op enige afstand een secundaire weg.

Indeling van de app./huizen:
Casa Villa:
Dit complex van vier appartementen kan als een geheel vrijstaand huis gehuurd worden voor 14 personen; men beschikt dan over 8 slaapkamers, 6 badkamers met douche, een grote keuken van 55 m2 en voldoende zitruimte voor een groot gezelschap.
Giardino (150 m2, 4 pers.):
Begane grond: Aparte ingang, woonkamer met 2-pers. sofabed, grote keuken, 2-pers. slaapkamer, 1 pers. slaapkamer, 2 badkamers met douche. Wasmachine, afwasmachine en TV. Prive-tuin met tafel, stoelen en parasol. Zwembad op 200 m afstand.
Piccolo (47 m2, 2 pers.):
Begane grond: Woonkamer met eetgedeelte en 2-pers. sofabed, kleine keuken, 2-pers. slaapkamer, badkamer met douche. Wasmachine, afwasmachine en TV. Ruimte buiten met tafel, stoelen en parasol. Zwembad op 200 m afstand.
Piccionaia (96 m2, 6 pers.):
Eerste verdieping: Woonkamer, keuken, 2-pers. slaapkamer, 2 kamers met 2 bedden, 2 badkamers met douche. Wasmachine, afwasmachine en TV. Ruimte buiten met tafel, stoelen en parasol. Mooi uitzicht op de heuvels van de Chianti. Zwembad op 200 m afstand.
Camino (62 m2, 4 pers.):
Eerste verdieping: Woonkamer, keuken, 2-pers. slaapkamer, kamer met 2 bedden, badkamer met douche. Wasmachine, afwasmachine en TV. Ruimte buiten met tafel, stoelen en parasol. Zwembad op 200 m. afstand. Dit appartement kan worden gecombineerd met Piccionaia en biedt dan ruimte aan een groep van 8 personen.
Casa Villa Fienile (125m2, 4 pers., vrijstaand, vlak voor Casa Villa):
Begane grond: Woonkamer met sofabed en keukenhoek, 2-pers. slaapkamer, twee badkamers met douche.
Eerste verdieping: 2-pers. slaapkamer (of 2 bedden). Wasmachine, afwasmachine en TV. Aparte ingang en kleine privÚ-tuin met tafel, stoelen en parasol. Mooi uitzicht over de vallei.
Villa Fonte Lecceta (350 m2, 12 pers.):
Begane grond: Woonkamer met open haard, keuken, 2-pers. slaapkamer, badkamer met douche
Eerste verdieping: 3 2-pers. slaapkamers, 2 kamers met 2 bedden, 2 badkamers, waarvan 1 met douche en 1 met bad. Afwasmachine, wasmachine, TV. Groot terras met tafel en stoelen en stuk tuin. Zwembad op 100 m afstand.
Fienile Fonte Lecceta: (67 m2, 2 pers.):
Dit appartement heeft een mooi uitzicht over de Valdarno regio. Het appartement staat vlak voor Villa Lecceta.
Begane grond: 2-pers. slaapkamer, badkamer met douche.
Eerste verdieping: Woonkamer/keuken met 2-pers.sofabed. Afwasmachine, wasmachine en TV. Kleine privÚ-tuin met tafel en stoelen. Het zwembad ligt op een afstand van 100 m.
Guardia (90 m2, 4 pers.): Niet beschikbaar in 2016!!
Vrijstaand appartement met twee verdiepingen, gelegen achter de Villa Padronale.
Begane grond: Woonkamer met 2-pers. sofabed, keuken met open haard, kamer met 2 bedden, badkamer met douche. Wasmachine, afwasmachine, sat-TV.
Eerste verdieping: 2-pers.slaapkamer, badkamer met douche. PrivÚ-tuin met tafel, stoelen en parasol. Zwembad op 200 m. afstand.
Casa Guardia (122 m2, 7 pers.): Niet beschikbaar in 2016!!
Vrijstaand huis (verbonden met de wijnkelder) direct achter de villa.
Begane grond: Woonkamer met open haard en 2-pers. sofabed, eetkamer, keuken, 2 2-pers. slaapkamers, kamer met 2 bedden, 1-pers. slaapkamer, 3 badkamers met douche. Wasmachine, afwasmachine, TV. Ruimte buiten (op de binnenhof van de villa, waar af en toe iemand passeert) met gazebo, tafel en stoelen. Zwembad op 200 m afstand.

playvorigeeerstevolgendeplaystopplay

1 (27)

 TORRE SAN DONATO
 TORRE SAN DONATO
 TORRE SAN DONATO
 TORRE SAN DONATO
 TORRE SAN DONATO
 TORRE SAN DONATO
 TORRE SAN DONATO
 TORRE SAN DONATO
 TORRE SAN DONATO
 TORRE SAN DONATO
 TORRE SAN DONATO
 TORRE SAN DONATO
 TORRE SAN DONATO
 TORRE SAN DONATO
 TORRE SAN DONATO
 TORRE SAN DONATO
 TORRE SAN DONATO
 TORRE SAN DONATO
 TORRE SAN DONATO
 TORRE SAN DONATO
 TORRE SAN DONATO
 TORRE SAN DONATO
 TORRE SAN DONATO
 TORRE SAN DONATO
 TORRE SAN DONATO
 TORRE SAN DONATO
 TORRE SAN DONATO
Casa GuardiaCasa Guardia

Casa Guardia

Casa Guardia

Casa GuardiaApp. Guardia

Casa Guardia

App. Guardia

App. GuardiaApp. Guardia

App. Guardia

App. Guardia

Casa VillaApp. Giardino

Casa Villa

App. Giardino

PiccionaiaApp. Piccolo

Piccionaia

App. Piccolo

Casa Villa FienileCasa Villa Fienilie

Casa Villa Fienile

Casa Villa Fienilie

Casa Villa FienilieVilla Lecceta

Casa Villa Fienilie

Villa Lecceta

Villa LeccetaVilla lecceta

Villa Lecceta

Villa lecceta

Villa LeccetaFonte lecceta

Villa Lecceta

Fonte lecceta

Fonte Lecceta TORRE SAN DONATO

Fonte Lecceta

 TORRE SAN DONATO TORRE SAN DONATO

Aantal pers.

Laagseizoen

Middenseizoen

Hoogseizoen

23/3 - 19/4
21/9 - 8/11

20/4 - 28/6
31/8 - 20/9
21/12 - 4/1/2020

29/6 - 30/8

Huurprijs p/w Piccionaia

6

1320

1500

1800

Piccolo

2

720

780

1050

Camino

4

1020

1080

1320

Giardino

4 + 1

1200

1290

1500

Casa Villa

16

3504

3900

4820

Casa Villa Fienile

4 + 1

1200

1500

1900

App. Guardia

4

0

0

0

Casa Guardia

7

0

0

0

Villa Lecceta

12

1980

2200

2400

Fonte Lecceta

2

900

1020

1250

De prijzen staan vermeld in Euro's
Voor andere periodes dan hierboven vermeld zijn prijzen op aanvraag beschikbaar

Bijzonderheden:

Minimale huurperiode 7 overnachtingen, van zaterdag tot zaterdag. In het laagseizoen zijn andere periodes mogelijk


Bij de huurprijs inbegrepen: Gebruik water, gas, elektriciteit, air conditioning, gebruik bed-, bad- en keukenlinnen, waarbij wordt uitgegaan van wekelijkse wisseling, eindschoonmaak en internet. Bij een huurperiode van langer dan een week wordt er wekelijks schoongemaakt. Tevens inbegrepen gebruik van kinderbedje en kinderstoel (gratis tot 3 jaar). Flessenwarmers, mixer, baby badje etc. gratis beschikbaar (borg Ç 100,00). Badlakens voor gebruik bij het zwembad zijn beschikbaar


Niet in de huurprijs inbegrepen: toeristenbelasting, verwarming naar verbruik (Ç 5,00 per m3), extra bed Ç 20,00 p.p. per nacht, extra set linnen Ç 15,00 p.p., verhuur mountainbikes (waarborgsom Ç 200,00)


Waarborgsom: Ç 250,00 en voor Casa Villa en Villa Lecceta Ç 1000,00 (Creditcard)


Check-in op de dag van aankomst tussen 13.00 ľ 17.00 u. Vertraging dient telefonisch te worden gemeld. Check-out op de dag van vertrek vˇˇr 10.00 u.


Het zwembad (15 x 5 m, diepte 0,90 m) is geopend van begin juni tot eind september, afhankelijk van de weersomstandigheden


Kleine honden zijn toegestaan, mits aangevraagd bij boeking en door ons bevestigd. Extra kosten Ç 30,00 per week


Er wordt uitstekend Engels gesproken


Een auto is noodzakelijk


Openbaar vervoer: Treinstation in Rignano sull' Arno 7,5 km, bushalte richting Florence 1 km, luchthaven Florence 37 km, luchthaven Pisa 130 km


Extra services (prijzen op aanvraag beschikbaar): Verzorging van eerste levensmiddelen bij aankomst, ontbijtservice, kok, autoverhuur, transfers, excursies, babysitter, regelen tickets musea en theatervoorstellingen etc., dagelijkse schoonmaak van het appartement, wijn shop

Uw favorieten

reserverenPDF brochureUw ervaring

Populaire bestemmingen

Disclaimer