VILLA QUERCETA

Te boeken vanaf: 1701 euro per week

beschrijving
foto's
faciliteiten
prijs
kaart
beschikbaarheid

Beschrijving:
Als u besluit uw vakantie in dit gezellige, 17e eeuwse huis door te brengen dan is het beslist leuk om te weten dat deze verbouwde herenboerderij vlakbij de Abdij van San Galgano is gelegen; een abdij waarmee eeuwenoude verhalen verbonden zijn. Met de bouw van de kerk plus het klooster van San Galgano werd rond 1185 begonnen door de CisterciŰnzer monniken. De abdij is inmiddels een ru´ne (doch zeker een bezoek waard), maar de prachtige, ronde kapel staat er nog altijd, met een beeldschoon, spiraalvormig plafond. De kerk is een bezoek meer dan de moeite waard, en wordt sfeervol verlicht in de avonduren. Er is een alleraardigst winkeltje, waar u, behalve hebbedingetjes, ook bijzondere grappaĺs kunt kopen met bijv. een takje rozenbottel, rozemarijn enz., speciale confituren en honing en veel soorten kruidenthee.

Maar nu terug naar San Galgano ôhimselfö: Galgano Guidotti, zoon van edellieden, werd in 1148 geboren. Hij was het soort zoon waar niemand van kon houden; arrogant, wild, niet willen luisteren naar rede, enzovoorts. Hij had, desalniettemin, een grote vriendenkring, en een beeldschone verloofde. Maar dat hij niet deugde was onbetwistbaar. Tot op een dag hij bezoek kreeg van de aartsengel MichaŰl, die hem liet weten hoe verkeerd hij bezig was, en dat hij toch eens nodig zijn levenshouding moest veranderen. De aartsengel kon hem in eerste instantie overtuigen, want de volgende dag liet hij weten dat hij alles wat hij nog geen vierentwintig uur geleden noodzakelijk vond om prettig te leven achter zich wilde laten. Hij wilde een kluizenaar worden, in dienst van God, en vond een grot om in te gaan wonen. Het zal niemand verbazen dat zijn vrienden en familie hem voor gek verklaarden. Zijn moeder smeekte hem om dan toch in ieder geval zijn verloofde te bezoeken om haar in te lichten. Zoals het een goede zoon betaamt kon hij de smeekbeden van zijn moeder niet weerstaan (en zeker een Italiaanse zoon nietů.), dus ging hij op weg, gekleed in zijn mooiste robe. Maar zijn paard steigerde en viel, en hij werd door engelen omhoog gedragen naar de Monte Siepi, een ruige heuveltop in de buurt van Chiusdino. Een hemelse stem beval hem de heuvel op te klimmen en alle aardse genoegens vaarwel te zeggen.

Galgano was erg onder de indruk, maar meende toch een weerwoord te moeten geven. Het opgeven van alle aardse genoegens klonk weliswaar heel goed, in godsdienstig opzicht, maar hij had er toch altijd lekker op los geleefd en om dat alles zo volledig op te geven zou hetzelfde zijn als dat zijn zwaard ineens rotsen zou kunnen splijten. Om zijn argument kracht bij te zetten, trok hij zijn wapen en probeerde het in een steen te steken. Hij verwachtte niet anders dan dat de steen zijn wapen zou breken. Maar in tegendeel; het zwaard gleed als een mes door een pakje zachte boter, tot aan het handvat in de steen. Toen gaf Galgano zich volledig gewonnen en heeft de heuvel nooit meer verlaten. Hij leefde in armoede, maar kreeg vaak bezoek van boeren die om advies kwamen vragen en zijn zegen wilden, en de wilde dieren vormden zijn dagelijkse gezelschap.

Zowel mens als dier zorgden ervoor, dat hij genoeg te eten en te drinken kreeg. Toen de duivel een handlanger stuurde om hem te vermoorden hadden de wolven hem onmiddellijk door, doodden hem en knaagden zijn botten tot splinters. De steen met het zwaard is nog altijd te zien.

Deze herenboerderij, zo dicht bij het klooster van San Galgano, is ideaal gelegen, aan de rand van een klein dorp, in een nog onbedorven gedeelte van het Toscaanse platteland. Na een complete restauratie is het huis, bestaande uit drie verdiepingen, verdeeld in vier appartementen en ruime gemeenschappelijke vertrekken op de begane grond.

Villa Querceta biedt plaats aan 16 personen en is perfect voor een bijv. een groep, bijv. bestaande uit vier gezinnen; elk gezin kan toch zijn eigen privacy behouden als daar behoefte aan is. Aan de achterkant van het huis bevindt zich de privÚtuin, met groot zwembad, voor de gasten. Er is een groot terras met tafel een stoelen, waar genoten kan worden van heerlijke maaltijden buiten op warme zomeravonden.

De begane grond bestaat uit een ruime living/eetkamer met open haard en openslaande deuren naar de tuin, een volledig toegeruste keuken en een TV-kamer. Er zijn vier ruime appartementen; twee op de eerste verdieping en twee op de tweede verdieping. Elk appartement bestaat uit woonkamer met keukenhoek (oven, 4 kookpitten, koelkast/vriezer) en een 2-pers. sofabed, een 2-pers. slaapkamer (queen size bed) en een badkamer met douche. Alle appartementen hebben Toscaanse kenmerken, zoals stenen plafonds met balken en terracotta vloeren. De appartementen zijn ingericht met een mix van moderne en antieke meubelen in de typisch Toscaanse, landelijke stijl.

De gasten hebben verder de beschikking over een volleybalveld, barbecue, 4 mountainbikes, tafeltennis en een schommel. Het huis is een uitstekende uitvalsbasis voor bezoeken aan Siena en voor het ontdekken van het Toscaanse platteland met veel bossen tussen Chiusdino, Massa Marittima en de kust. Er zijn veel dorpen in de omgeving met uitstekende restaurants; het dichtstbijzijnde is op loopafstand.

Onze conclusie: Een fijn, ruim huis geschikt voor een groep vrienden of een grote familie; bestaat er behoefte aan privacy dan kan men zich terugtrekken in het eigen appartement.

In Monticiano kunt u uw boodschappen doen; een heerlijk oud stadje gelegen op de top van een heuvel, met prachtig uitzicht over de gehele Val di Merse, met een osteria in het centrum waar je voor weinig veel en lekker kunt eten, inclusief een vriendelijke en gastvrije bediening. Er is een pleintje met wat winkels (met o.a. een leuke modezaak), de plaatselijke bar voor het broodje en de espresso ĺs morgens en een enoteca met terras voor het proeven van de plaatselijke wijnen in de avonduren; kortom, het beeld van Toscane is weer compleet.

Faciliteiten:
Parkeerruimte, grote tuin met tuinmeubilair, zwembad, volleybalveld, barbecue, 4 mountainbikes, tafeltennis, schommel, open haard, grote keuken met oven, magnetron, koelkast/vriezer, afwasmachine en wasmachine, centrale verwarming, satelliet-TV, WiFi-Internet

Mogelijkheden voor sport/excursies:
U kunt hier uitstekend wandelen (bijv. naar de abdij van San Galgano en Monte Siepi, de heuvel met de kerk (en barů) waarin zich de steen met het zwaard bevindt), paardrijden of erop uit met de mountainbike. Er is een golfbaan in Sovicille, op 45 min. rijafstand, en warme bronnen in Petriolo, eveneens op 45 min. rijafstand.
Leuke en interessante excursies zijn er genoeg te maken: Natuurlijk Siena, een heel gezellige stad met mooie winkels en natuurlijk de beroemde Piazza del Campo en de Duomo. Ook het kunstmuseum is een bezoek waard; er zijn meer dan 600 topwerken te bezichtigen. Het is, voor ons althans, al een genoegen om gewoon maar een beetje door het landschap te rijden. De stad Pienza moet u zeker bezoeken. Ook Montichiello (heel klein) is de moeite van een bezoek waard. Bekijkt u het Teatro Povero (het ôarmentheaterö) en gaat u dan lunchen bij Ristorante La Porta. Leuk terrasje, mooi uitzicht, heerlijk eten, maar wel prijzig. Ook meer dan een bezoek waard zijn Montalcino, Montepulciano (veel wijnhuizen waar u naar hartelust kunt proeven en kopen) en Bagno Vignoni, met een Romeins thermaal bad midden in het dorp. Hier vindt u restaurants, waar u in de tuin kunt eten voor niet al te veel. Bekijkt u de Abdij van S. Antimo, waar elke zondag nog de mis wordt opgedragen (er wonen nog slechts 7 monniken) en Gregoriaanse gezangen ten gehore worden gebracht. U kunt de thermale baden in Chianciano bezoeken, de frescoĺs van Signorelli in het klooster Monte Oliveto Maggiore bekijken (bijzondere aanrader!!), of u gaat op een terras op de Campo in Siena zitten met een glaasje van het een of anderů. Bij boeking ontvangt u uitgebreide streekinformatie, alsmede een reisgids.

Afstanden: (aantal km. bij benadering)
San Galgano 1 km, Palazzetto 3,5 km, winkels, restaurants, supermarkt, postkantoor en bank in Monticiano 7 km, Siena 34 km, San Gimignano 52 km, Montalcino 60 km. Strand (Follonica) 51 km, Florence 94 km, Lucca 162 km, Rome 260 km.

Indeling (8 + 8 pers.):
Begane grond: Ruime living/eetkamer, volledig toegeruste keuken, televisiekamer.
Eerste verdieping: 2 appartementen bestaande uit woonkamer met keukenhoek en 2-pers. sofabed, 2-pers. slaapkamer, badkamer met douche.
Tweede verdieping: 2 appartementen bestaande uit woonkamer met keukenhoek en 2-pers. sofabed, 2-pers. slaapkamer, badkamer met douche.

playvorigeeerstevolgendeplaystopplay

1 (29)

 VILLA QUERCETA
 VILLA QUERCETA
 VILLA QUERCETA
 VILLA QUERCETA
 VILLA QUERCETA
 VILLA QUERCETA
 VILLA QUERCETA
 VILLA QUERCETA
 VILLA QUERCETA
 VILLA QUERCETA
 VILLA QUERCETA
 VILLA QUERCETA
 VILLA QUERCETA
 VILLA QUERCETA
 VILLA QUERCETA
 VILLA QUERCETA
 VILLA QUERCETA
 VILLA QUERCETA
 VILLA QUERCETA
 VILLA QUERCETA
 VILLA QUERCETA
 VILLA QUERCETA
 VILLA QUERCETA
 VILLA QUERCETA
 VILLA QUERCETA
 VILLA QUERCETA
 VILLA QUERCETA
 VILLA QUERCETA
 VILLA QUERCETA
 VILLA QUERCETA VILLA QUERCETA

 VILLA QUERCETA VILLA QUERCETA

 VILLA QUERCETA VILLA QUERCETA

 VILLA QUERCETA VILLA QUERCETA

 VILLA QUERCETA VILLA QUERCETA

 VILLA QUERCETA VILLA QUERCETA

 VILLA QUERCETA VILLA QUERCETA

 VILLA QUERCETA VILLA QUERCETA

 VILLA QUERCETA VILLA QUERCETA

 VILLA QUERCETA VILLA QUERCETA

 VILLA QUERCETA VILLA QUERCETA

 VILLA QUERCETA VILLA QUERCETA

 VILLA QUERCETA VILLA QUERCETA

Faciliteiten

  • internet

Aantal pers.

Laagseizoen

Middenseizoen

Hoogseizoen

13/3 - 3/4
10/4 - 22/5
11/9 - 18/12

3/4 - 10/4
22/5 - 3/7
21/8 - 11/9

3/7 - 21/8
18/12 - 7/1/2022

Huurprijs p/w

8

1701

2254

2905

Huurprijs p/w

10

1995

2562

3199

Huurprijs p/w

12

2289

2870

3493

Huurprijs p/w

14

2583

3178

3787

Huurprijs p/w

16

2877

3486

4081

De prijzen staan vermeld in Euro's
Voor andere periodes dan hierboven vermeld zijn prijzen op aanvraag beschikbaar

Bijzonderheden:

Minimale huurperiode 7 overnachtingen, van zaterdag tot zaterdag. In het laagseizoen zijn andere periodes mogelijk


In de huurprijs inbegrepen: Gebruik bed-, bad- en keukenlinnen, waarbij wordt uitgegaan van wekelijkse wisseling, gas, water, elektriciteit, eindschoonmaak, gebruik Internet, babybedje en mountainbikes


Niet inbegrepen in de huurprijs: Toeristenbelasting, kosten voor verwarming Ç 120,00 per dag. Deze kosten dienen vˇˇr vertrek ter plaatse te worden afgerekend


Bij aankomst dient een waarborgsom te worden betaald van Ç 500,00 in cash


Check-in op de dag van aankomst tussen 16.30 en 19.00 uur. U dient het huis op de dag van vertrek vˇˇr 10.00 uur te verlaten


Het zwembad (16 x 8 m, diepte 1,30 ľ 1,50 m) is geopend van 24/4 tot 25/9, afhankelijk van de weersomstandigheden


Huisdieren zijn niet toegestaan


Een auto is noodzakelijk


Extra services: Schoonmaakservice Ç 14,00 per uur, extra wisseling linnengoed Ç 12,00 p.p.

Uw favorieten

reserverenPDF brochureUw ervaring

Disclaimer